Best lid van de NBP,

Een vaak gestelde vraag is waarom de landelijke pers zo weinig aandacht aan pensioenen besteedt. Als de pers dat doet, is het vaak de verkeerde aandacht.
Ik hoop dat het volgende daarom goed nieuws is.

Aanstaande zaterdag om 19:05 is bij KASSA, NPO1 een speciale aflevering over de indexatie van pensioenen. Deze aflevering is naar aanleiding van de overhandigde petitie van SVEEP op 27 oktober.

20211028 BordSVEEP mensen

Sinds begin dit jaar werkt de NBP samen met zes andere organisaties, zie bijgevoegde foto, in SVEEP. Veel steun kreeg de actie van Ad Flipse van de Vereniging Woekerpolis en Stef Smit van Consumenten Claim, alsmede van KBO-Brabant.
Ook Corrie van Brenk, de dame in het midden, laat ons ondanks dat ze 50Plus moest verlaten, niet in de steek. Zij blijft voor ons vechten net als uw voorzitter van de NBP-ledenraad Wilma Berkhout, de dame geheel links op de foto.

Afgelopen woensdag op 27 oktober hebben de vertegenwoordigers van SVEEP de 41.538 handtekeningen aan vier leden van de Tweede Kamer overhandigd. Deze vier leden zijn alle vier lid van de Commissie SZW in de Tweede Kamer. Meer informatie verschijnt later.

Ga dus komende zaterdagavond kijken naar deze uitzending en doe als het kan nog iets meer door al uw relaties attent te maken op deze uitzending en vooral door ze aan te moedigen ook lid van NBP te worden.
Immers wanneer elk lid één nieuw lid zou kunnen aanbrengen dan hebben we ineens voldoende geld in kas om effectief strijd te voeren voor een eerlijk pensioen voor u en voor de generaties die na ons komen.

Laat uw reactie ook weten aan het bureau en het bestuur.

 

NBP is een van de initiatiefnemers van de actie “Samen voor een eerlijk pensioen”
Ons verzoek: “Steun de actie, teken de petitie op die website” https://samenvooreeneerlijkpensioen.nl/


Inleiding
In dit NBP document worden belangrijke feiten over het aanvullend pensioen en de AOW op een rij gezet. In de politieke en andere discussies worden deze feiten vaak verzwegen of verdraaid. Onjuiste opmerkingen worden daarentegen vaak wel gehoord, zoals: 1) dat het huidige pensioenstelsel niet houdbaar is en 2) dat verhoging van de AOW leeftijd economisch noodzakelijk is.

In dit document worden de volgende onderwerpen beknopt toegelicht om deze onjuiste opmerkingen te weerleggen. Deze onderwerpen zijn:

1 Macro-economische gegevens voor de periode 2010-2019
2 Voordelen van gelijke rekenrente
3 Oneerlijke verdeling van de rendementen door fondsen
4 Uitgaven aan AOW in perspectief
5 Betaling voor een lagere pensioenleeftijd van 65
6 Afschaffing van de RVU, Regeling vervroegd uittreden
7 Stappen naar een eerlijk pensioen
8 Conclusie

Lees hier de brief

Beste lezer,

Bijgesloten treft u de eerste nieuwsbrief van de NBP aan sinds onze verhuizing naar Zoetermeer. Ons vriendelijk verzoek is dat u deze nieuwsbrief ook doorstuurt aan iedereen, die u kent.
Ook een dringende oproep om aan iedereen de petitie van “Samen voor een eerlijk pensioen” te ondertekenen, zie brief voor het adres van de website
Lidmaatschap van de NBP betekent dat een strijdbare en ervaren bond uw belangen het beste kan behartigen.

Lees hier de bijlage

Steeds duidelijker wordt het dat de kans om via de politiek een eerlijk pensioenstelsel te krijgen vrijwel uitgesloten moeten worden.

50 Plus had begin van dit jaar nog een kans door te groeien naar een partij van enige omvang, maar heeft zich door onderlinge ruzies gedecimeerd tot een partijtje met misschien nog maar één zetel in de Tweede Kamer. Ook gaat daar nu het roer om, van een partij die zich met man en macht verzet tegen het nieuwe pensioenakkoord wordt het onder de nieuwe partijleider een partij die aan tafel wil om mee te praten over punten en komma's die nog in de uitwerking van het akkoord verzet kunnen worden. "Bevestig a.u.b. met een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat u de brief aan ABP verstuurd heeft"

Lees hier het hele artikel.

Open hier de link naar de brief voor ABP

Open hier de link naar de brief voor overige pensioenfondsen