Zaterdag 30 april 2022 De Telegraaf,
 
(reactie Wilma Berkhout)
Hopeloze toestand bij de Belastingdienst.
Verouderde systemen, die geen verandering aan kunnen, bijna 8000 man personeel minder en idiote regelingen door de politiek die door het draaien aan fiscale knoppen de belasting daar laten vallen waar ze het willen laten vallen.
Onontwarbaar waardoor mede de KInderopvangtoeslagaffaire kon ontstaan met verstrekkende menselijke drama's voor onschuldige en nietsvermoedende burgers als gevolg.
Lees en huiver en zie hoe dit scenario zich herhaalt in het pensioendossier.
Politici (regering en Kamer) die niet op de wetgeving letten en die door belanghebbendengroepen (lobbyisten uit de pensioenindustrie die hieraan veel geld (gaan) verdienen) gestuurd worden, waardoor een gedrocht van een systeem ontstaat met knoppen om de wensen van de lobbygroep te bedienen.
Er moeten 20 miljoen dossiers worden omgezet in een belastingdienstachtige setting voor wat betreft de administratie bij pensioenfondsen).
Ik hoef geen helderziende te zijn om voorspellen dat dit helemaal fout gaat met het nieuwe stelsel. Ik heb de neergang en vervolgens de ellende bij de Belastingdienst meegemaakt.
Zowel voor de pensioenopbouw, maar dan heb je er als werkende nog geen besef van, maar zeker voor 3 miljoen gepensioneerden, die voor hun inkomen hiervan afhankelijk zijn.
Een ramp die de kinderopvangtoeslagaffaire in een veelvoud gaat overtreffen.
Maar onze regering en Tweede Kamer zijn grote ezels, die vanwege hun kortzichtige eigenbelang zich herhaaldelijk aan dezelfde steen stoten.
 
Lees hier het artikel uit de Telegraaf