2220621 Pensioenaktie Telegraaf Het is niet uit te voerenjpg

 

Vanochtend wordt in twee grote landelijke dagbladen aandacht besteed aan de pensioenactie die de Koepel Gepensioneerden met collega-seniorenorganisaties ANBO, KBO-PCOB en NOOM is gestart.

In een speciale op senioren gerichte bijlage van De Telegraaf komt Koepel-voorzitter John Kerstens aan het woord. Over het nu bij de Tweede Kamer liggende wetsvoorstel zegt hij onder meer: “Het is niet uit te voeren, niet uit te leggen en niet te begrijpen. En het doet bovendien niet wat is beloofd.”

De link naar dat artikel (dat dus ook in de papieren krant van vandaag staat) vindt u hier. In het artikel vindt u vervolgens weer de link waarmee u direct op de speciale actiewebsite komt waar u de petitie ‘Pas de Pensioenwet aan!’ kunt ondertekenen. Meer dan 43.000 anderen gingen u inmiddels voor.

In het Algemeen Dagblad is vandaag bovendien een door Kerstens samen met zijn collega-voorzitters van de andere in de Seniorencoalitie samenwerkende organisaties geschreven een open brief over het wetsvoorstel geplaatst. Kern daarvan is een oproep aan de politiek om de gedane beloftes rondom een koopkrachtiger pensioen waar te maken. De voorzitters van de diverse seniorenorganisaties wijzen daarbij op het feit dat niet alleen het vertrouwen in het pensioenstelsel maar ook dat in de politiek zèlf aan de orde is. Ze brengen bovendien nog eens onder de aandacht dat met de aanwezigheid van vakbonden en werkgevers bij de presentatie van het wetsvoorstel weliswaar draagvlak wordt gesuggereerd, maar dat daar geen sprake van is als letterlijk alle seniorenorganisaties in Nederland het voorstel dat er nu ligt afwijzen.

Lees (hier) ook het speciale katern Moderne Levensstijl van Topic Media in De Telegraaf van 21 juni 2022.(Pagina 2)