Donderdag 25 augustus 2022 NRC.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Schrijnend in een "gaaf land" als Nederland, zoals Rutte graag pocht. Maar goed, de coalitie doet niet aan schrijnende verhalen want Rutte, Kaag, Hoekstra en Zegers kennen geen compassie of gevoel, dat is niet "meegebakken" bij hen en dan kun je geen empathie aanleren. Dan kun je beter je achterban, de rijke elite in Nederland bedienen. Dan kun je ook beter dat soort medemenselijke eigenschappen maar niet hebben. Je zult eens last van je geweten krijgen. Beter is het om bij lastige vragen je even ziek te melden. Normaal wordt dit soort "fraude" liefst hard aangepakt, maar nu even niet. Want als minister sta je boven de wet voor het gepeupel.
En het gaat de komende maanden steeds erger worden in gaaf Nederland. Net als met de pensioenen, hun toezicht en het 15 jaar volhouden om niet te indexeren en de centrale bank als toezichthouder als halsklemhouder op het private geld van de deelnemers, de uitzondering in de wereld. Zoals bij de torenhoge gasprijzen en torenhoge belastingen op de gasprijs in Nederland, waarom de staatsschuld als uitzondering in Europa fors daalt nu. Voor 2000 kuub gas betaal je al minimaal € 8400,- per jaar. Het gaat goed met Nederland, alleen niet met een groot deel van de mensen die er wonen. Wie kan de prijs voor gas nog zelf betalen? Alleen de lage en middeninkomens niet? Volgens mij straks zeker meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens. Allemaal dakloos, voedselbank en en onder bewind. Wel zo handig die nieuwe slaven onder de duim te houden. Gaan we ook geen excuses meer maken voor ons slavenverleden. We beginnen gewoon weer opnieuw met dat systeem.
Quote 1:
"Pijnlijke keuzes? Bewindvoerder Naomi Leinweber maakt ze steeds vaker, samen met haar 89 cliënten. Neem de man die leeft van de AOW en een klein pensioen. Zijn energierekening is zo hard gestegen, onlangs naar 300 euro per maand, dat Leinweber zijn abonnement op taxivervoer (voor zieken) heeft moeten opzeggen. „Hij kan nu niet meer naar zijn zus. En hij miste laatst een afspraak in het ziekenhuis”, zegt Leinweber. De man is door de rechter onder haar bewind gesteld, omdat hij zelf zijn inkomsten en uitgaven niet meer kan organiseren..."
Quote 2:
"Het zijn niet alleen mensen met een uitkering of klein pensioen die de inflatie voelen. Ook mensen met een relatief laag loon, zoals verzorgenden in de thuiszorg en verpleeghuiszorg. 41 procent van hen heeft moeite de eindjes aan elkaar te knopen, blijkt uit een recente enquête door TVV, het vakblad voor verzorgenden in verpleeghuizen, thuiszorg, ziekenhuis en geestelijke gezondheidszorg. Hoofdredacteur Rhijja Jansen: „Het is hard, fysiek werk in de thuiszorg. De meesten zijn vrouw, wat ouder, en werken 24 uur per week. Niet omdat ze niet fulltime willen werken, maar die 24 uur wordt gespreid over vijf dagen. Je wordt alleen betaald voor de uren dat je echt iets doet – meestal is dat ’s ochtends en ’s avonds als cliënten hulp nodig hebben om zich te wassen of aan te kleden. Je wordt niet betaald voor de uren dat je tussendoor zit te wachten.”
 
Lees hier het bericht uit de NRC

Ledenservice

Wilt u lid worden van de NBP en Pensioenbelangen 4x per jaar ontvangen?

Lees hier meer over het lidmaatschap.

Korting bij VGZ

Factuur 2022

Rijbewijskeuringen

AOW

Rijksoverheid

Anw

 

Magazine

Pensioenbelangen zal in 2022
4x verschijnen 
Lees hier de artikelen van het 2e nummer in 2022

20191211 PB3 voorkant