Donderdag 25 augustus 2022 Elseviers Weekblad.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Minister Schouten wil dat de Tweede Kamer zonder de door de Kamer gevraagde cijfers over hoe het geheel uitpakt voor de gerechtigden. Blind dus. Jeroen van Wensen is hier heel boos over. Een grof schandaal. Het geheel heeft ingrijpende (zeer negatieve veranderingen ten opzichte van de huidige situatie met al tientallen procenten lagere koopkracht) gevolgen voor hen.
Van Wensen wil dat de Kamer om een jaar uitstel vraagt.
Rutte heeft het over de werkelijke onzin van "staatsrechtelijk langs het randje" van Hoekstra, maar een grove inbreuk op eigendomsrechten, grondrechten en het brengen in een armoedeval van miljoenen burgers met hun pensioen (opbouw) mag wel?
Quote:
"En nog gekker, de Commissie weigert om onduidelijke redenen een tussentijdse technische briefing te geven aan de Tweede Kamer. Dat getuigt niet alleen van minachting voor de Tweede Kamer (die zelf de Commissie in het leven heeft geroepen), maar het laat Kamerleden financieel geblinddoekt besluiten over de grootste pensioenverbouwing ooit. En dat in een tijd waarin schokgolven door de wereldeconomie gaan als gevolg van de Russische aanval op Oekraïne."

Lees hier het bericht in Elsevier

Ledenservice

Wilt u lid worden van de NBP en Pensioenbelangen 4x per jaar ontvangen?

Lees hier meer over het lidmaatschap.

Korting bij VGZ

Factuur 2022

Rijbewijskeuringen

AOW

Rijksoverheid

Anw

 

Magazine

Pensioenbelangen zal in 2022
4x verschijnen 
Lees hier de artikelen van het 2e nummer in 2022

20191211 PB3 voorkant