item webimage 20181228124957 discriminatie oudere werknemer

We kennen ze wel, alle vooroordelen met betrekking tot werknemers boven de 50: ze zijn niet gemotiveerd, vaak ziek, niet bij de tijd, onproductief. Al die vooroordelen zijn inmiddels op basis van onderzoek onderuit geschoffeld. 50-Plussers zijn in het algemeen goed gemotiveerde, niet vaker absent dan jongeren, betrouwbare werkkrachten met kennis van zaken en een goede productiviteit.

 

Er moet dan ook snel een eind komen aan de discriminatie van ouderen op de arbeidsmarkt, zegt Tof Thissen, directeur van het UWV Werkbedrijf in een interview met De Telegraaf van donderdag 27 december 2018.

Voor 50+ blijft het moeilijk
Behalve deze oproep heeft hij ook goed nieuws te melden: uit cijfers van het UWV blijkt dat het aantal werkzoekende ouderen daalt. Ouderen die hun baan verliezen, vinden in bijna de helft van de gevallen binnen een jaar nieuw werk, zegt de UWV-directeur, hoewel dit heuglijke feit vooral geldt voor wie nog geen vijftig is.

Goed voornemen voor 2019
Tof Thissen voegt eraan toe, dat er steeds nog sprake is van leeftijdsdiscriminatie als het gaat om het verdelen van werk. Zoals altijd is die discriminatie gebaseerd op een onderbuikgevoel. Feiten die het onderscheid tussen leeftijden rechtvaardigen ontbreken, aldus de UWV-directeur.

Werkgevers moeten zich voor 2019 voornemen om uit dat ‘gevangen denken’ over leeftijd te breken, vindt Thissen. “De helft van de kandidaten die je op sollicitatiegesprek uitnodigt, zou ouder moeten zijn dan vijftig. Je kunt niet zeggen; jij bent ouder en je doet dus niet meer mee”.

Hieronder een aantal citaten uit het interview:

  • ouderen zijn fitter dan ooit en hartstikke gemotiveerd
  • zestig is het nieuwe veertig
  • als je kijkt naar het aantal werkzoekenden, dan zie je dat er dit jaar een daling is ingezet bij de 50-plussers. Niet zo denderend als bij de groep onder de vijftig jaar, maar er is een trend
  • ouderen moeten bereid zijn een baan te accepteren, waarbij ze minder verdienen. Vind je geen baan en krijg je een uitkering, dan ga je sowieso fors minder verdienen.
  • bereid je erop voor dat wanneer je begint te werken, je niet in hetzelfde beroep of binnen dezelfde sector werkzaam zult zijn tot aan je pensioen 

Lees hier het hele interview