20191017201451 Overzicht van acties

Op social media klinkt veelvuldig de roep om actie tegen de rekenrente.
Op dit moment zijn er verschillende activiteiten in voorbereiding. Als service aan de lezers van Loon voor Later zetten we de belangrijkste op een rij:

Kom in actie voor uw pensioen
KBO-Brabant, KBO-PCOB, PVGE, de Stichting Pensioenbehoud, Pensioenverlies en Omroep Max hebben met steun van een aantal politieke (oppositie) partijen de website www.kominactievooruwpensioen.nl geopend. De website doet een beroep op de Tweede Kamer om de rekenrente te veranderen. Op de website kan hieraan steun worden betuigd.

Vereniging Pensioenverlies wil geld van ABP-ers terug
De Vereniging Pensioenverlies is met een onderzoek gestart naar de vraag hoe het mogelijk is dat de overheid in de tachtiger jaren bijna 30 miljard gulden uit het ABP heeft gehaald en waarom dit bedrag nooit is terugbetaald. De Vereniging is een inzamelingsactie begonnen om de Staat te dagvaarden. Door lid te worden van de Vereniging kan dit initiatief worden gesteund. Ga voor meer informatie naar https://pensioenverlies.nl/

Bodemprocedure tegen de Staat
KBO-Brabant, de Stichting Pensioenbehoud, De Vereniging van Gepensioneerden en de Vereniging van Oud Hoogoven Medewerkers vinden dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met Europese regels, waardoor ten onrechte al jaren niet meer geïndexeerd wordt en er binnenkort zelfs gekort moet worden. Daarom zijn deze organisaties een procedure tegen de Staat begonnen. Op 2 oktober heeft inmiddels een eerste zitting plaatsgevonden bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank heeft de Nederlandse Staat gelegenheid gegeven voor verweer op 13 november.
Meer informatie over dit initiatief vindt u hier.

Steeds meer deskundigen keren zich tegen de pensioenkortingen
40 Deskundigen met belangrijke functies in het maatschappelijke leven hebben de Tweede Kamer gevraagd pensioenkortingen te voorkomen. Een oplossing is mogelijk als de politieke partijen zich daarvoor zouden willen inspannen, schrijven ze. De groep is inmiddels uitgegroeid tot 60 mensen die steun betuigen aan dit standpunt. Onder de ondertekenaars zijn Herman Wijffels, Lex Hoogduin en Elco Brinkman.
Meer weten over dit initiatief, klik dan hier.