NOS 21 juli 2020. Het mes hangt nog jaren boven de pensioenen. Ook van de werkenden, hé. Vergeet dat niet.

Met een simpele wijziging waar iedereen (!!!!) beter van wordt is dat te veranderen. Niet met dit mistig gedrocht van een zogenaamd pensioenstelsel, waar ze, als je zorgvuldig kijkt, alleen de naambordjes hebben verhangen, om de RTS-structuur van DNB nog gewoon te laten blijven regeren en om u zo min mogelijk pensioen uit te keren..

Dat hebben Koolmees en de vakbonden niet aan het volk verteld. Het kan overigens makkelijk anders, maar dat willen ze gewoon niet. Ze willen per se dat er nog weer een enorme hap uit het pensioen van senioren EN DE TOEKOMSTIGE GEPENSIONEERDEN wordt genomen. Over armoedeval en het kunnen blijven betalen van rekeningen en vaste lasten, waaronder huisvesting maakt de politiek zich ten aanzien van de senioren (over een kam geschoren als "dor hout") helemaal niet druk.

Er komt een dag dat jullie, werkenden, ook senior zijn. Goed Koolmees, en mensen zijn dan al lang "binnengelopen," zoals dat in jargon heet, en die hebben er geen last van maar de andere werkenden niet. Dit wordt jullie voorland.

NOS:
"........De komende jaren worden de eisen voor de fondsen waarschijnlijk stapsgewijs verhoogd naar 100. Het wordt lastig voor fondsen om die hogere eisen bij te benen. "Het moet gek lopen willen ze niet moeten ingrijpen", zegt Rietman van ABN. "Tot 2026, als het nieuwe stelsel moet ingaan, zullen we daarom te maken hebben met te lage dekkingen en dus kortingen."...."

Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is.............................

Lees artikel op website van NOS