Else Bos, op dit moment CEO van het pensioenfonds PGGM treedt toe tot de directie van De Nederlandsche Bank. Ze gaat daar toezicht houden op beleid, pensioenen en verzekeringen en krijgt daarvoor 396.000 euro per jaar, zo meldt RTL Nieuws.

Lees hier meer.

In de nieuwsbrief van Loon voor Later van juli 2017 komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:  Dekkingsgraad stabiel; Voorzitter KBO-Brabant stapt op; Ouderenorganisaties willen een meer oudervriendelijke samenleving; Slimme sensoren voor dementerende ouderen, etc.

Lees hier meer.

De dekkingsgraad geeft de soliditeit van een pensioenfonds aan bij een bepaalde rentestand. Als de rente daalt moeten pensioenfondsen meer geld in reserve houden om aan toekomstige pensioenverplichtingen te kunnen voldoen.

Lees hier meer.

Wat is het probleem van De Nederlandsche Bank?, zo vraagt het pensioenfonds van de HAL zich af. Het voelt regelmatig de hete adem van DNB in de nek. De pensioentoezichthouder wil dat het pensioenfonds fuseert met een grotere organisatie, maar daartegen verzet het zich met hand en tand.

Lees hier meer.

Er lijkt een eind gekomen te zijn aan de almaar dalende rente, die de afgelopen jaren zo funest heeft uitgewerkt op de pensioenen. Zelfs DNB-baas Klaas Knot verwacht een kentering, zo heeft hij in interviews laten doorschemeren.

Lees hier meer.

Op 4 juli werd het debat De staat van pensioenindexatie van BNR radio live opgenomen in een Lagerhuis opstelling met meer dan 100 aanwezigen in Amsterdam en is hier te beluisteren te beluisteren. De door mij uitgesproken stelling in het levendige debat was als volgt.

Lees hier meer.

De gemiddelde actuele dekkingsraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni stabiel gebleven op 105%.

De beleidsdekkingsgraad*, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg 1 punt en ging van 101% naar 102%.

 *De beleidsdekkingsgraad wordt berekend als een gemiddelde van de laatste twaalf actuele maandelijkse dekkingsgraden, en is bepalend voor De Nederlandsche Bank om de gezondheid van een pensioenfonds te bepalen.