Beste begunstiger/donateur,

‘Je hoeft geen complotdenker te zijn om een breed parlementair onderzoek naar het pensioenbeleid te wensen’

“Heeft u het ook gezien? Het televisie-consumentenprogramma Radar dat onlangs inging op het faillissement van levensverzekeraar Conservatrix eind 2020? De financiële gevolgen voor de 45.000 polishouders zijn groot. Kunnen ze hun uitvaart of levensonderhoud blijven betalen? Was dit faillissement te voorkomen geweest door de overheid en door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB)? Waarom is in 2019 in Nederland het financiële vangnet – de opvangregeling voor verzekeraars – afgeschaft, terwijl er in Europa allerlei garantieregelingen bestaan om consumenten te beschermen als een verzekeraar failliet gaat?

 

Lees hier het hele artikel.

Vrijdag 26 maart 2021. (Wilma Berkhout)
Brief van de OSF-fractie in de Eerste Kamer aan Wouter Koolmees.
Scherpe constateringen en scherpe vragen. Was de pers maar zo oplettend.
Dit is zo'n constatering:
".....Het lid van de OSF-fractie concludeert uit het vorenstaande dat de PFZW de pensioenbetaling uit de beleggingsresultaten kan realiseren. Voorts wordt geconcludeerd dat er door gepensioneerden geen uitnamen uit het pensioenfonds zijn van de door hen gestorte premie.
Met andere woorden wat de huidige gepensioneerden gedurende hun werkzame leven wettelijk verplicht in het pensioenfonds.
hebben gestort, blijft in volle omvang in het pensioenfonds. Daardoor blijft het in lengte der tijden renderen ten gunste van toekomstige pensioentrekkers....."

 

Lees hier het document.

 

 

 

Met dank aan de publicatie van Theo Vermeulen bij FNV-senioren, zag Wilma Berkhout dat het rapport van de Commissie draagkracht maandag 22 maart 2021 is verschenen.
Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) zond het rapport naar de Tweede Kamer.
Op tijd om meegenomen te worden bij de formatie en de coalitievorming.
Ik heb gewaarschuwd voor plannen rond fiscalisering. Niet door iedereen serieus genomen. Sommigen zeiden, "het zijn maar twee partijen." Maar als de "rekening van "corona" betaald moet worden, denk ik dat de ouderen vooraan in de rij staan. Hier heeft de eventuele nieuwe coalitie een stok om het in te voeren.
Zie volgende link naar het hele rapport. De teksten over fiscalisering hierna.

Een artikel van Marie-Christine Witteman. Mr. drs. M.C.J. Witteman
is zelfstandig gevestigd pensioenjurist te Lisse.
Het artikel ziet u hieronder. Ik beperk me in de tekst tot de laatste twee hoofdstukken: Het Invaren en de Conclusies.
Lees en huiver. Waar begint men aan? Het is zaak dat ons parlement de lessen uit de toeslagenaffaire leert en zich als volksvertegenwoordigers gaat gedragen en kritisch is op nieuwe wetgeving. Zeker als die wetgeving ruim 9 miljoen deelnemers ernstig -tegen de Grondwet en Europese beschermende wetgeving, waaraan Nederlands zich heeft gecommitteerd, in - gaat benadelen en in een uiterst onzekere toekomst stort.
In juridische termen staat hier in gewoon Nederlands de grootste pensioenroof uit de geschiedenis te gebeuren! Maar dat hadden wij zonder deze analyse al geconcludeerd.

Wilma Berkhout:

Een mooi plaatje dat laat zien dat er geen pensioenprobleem is en dat we door de huidige coalitie, aangevuld met PvdA en Groen Links belazerd worden en ook door de toekomstige coalitie met waarschijnlijk Wouter Koolmees als minister van Financien.
Dan komt er de fiscalisering van de AOW aan en het belasten van de overwaarde van de eigen woning in box 3.
Gepensioneerden maak uw borst maar nat.

20210319 pensioenprobleem

"................ ‘Er bestaat altijd een kans dat de Europese Centrale Bank (ECB) ingrijpt. Want als de rente stijgt, dan is dat prettig voor pensioenfondsen, maar het dwarsboomt de strategie van de centrale bank om de groei te verhogen. Ook kan het vervelend uitpakken voor de landen en bedrijven die geld lenen. Daarom zal de ECB proberen de rente laag te houden. Dat maakt een verdere stijging van de rente op korte termijn minder waarschijnlijk.’..........."

Lees hier het artikel.

Het complete webinar van KBO-Brabant, CDA-senioren De Peel en Stichting Verontruste Ouderen over pensioenen en wonen van 12 maart 2021.
Het is een nog niet geknipte versie van het webinar, gepresenteerd door Ton Verlind vanuit het programma Zoom en opgenomen met You Tube.
Het eerste uur gaat over pensioenen met vier presentaties van Rob de Brouwer, Manus van Oosterom en Gerlinde Smink van EBCC en Ab Flipse van Woekerpolis.nl.
De presentaties zijn een schokkend relaas met duidelijke dia's, die verpletterend duidelijk en onmiskenbaar laten zien hoe 9 miljoen pensioendeelnemers in een Casino pensioen worden gerommeld door dit kabinet en DNB met hulp van de vakbonden.
Het tweede deel gaat over wonen en zorg voor ouderen met Leo Bisschops (voorzitter KBO-Brabant), Henk Geene, Frans Stienen (oud-wethouder Helmond) en Inge van Dijk, nummer 4 op de lijst van het CDA.

Kijk hier de opname (YouTube)

 

Beste begunstiger/donateur,

Woensdag 10 februari 2021 heeft de Rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de bodemprocedure die Stichting Pensioenbehoud en seniorenvereniging KBO-Brabant zijn gestart tegen de Nederlandse Staat. Voor het vonnis, zie website. Op 9 maart besloten beide organisaties om hoger beroep aan te tekenen tegen deze uitspraak.

Beide belangenorganisaties hebben betoogd dat de eis voor extra buffers in de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met de Europese pensioenrichtlijn (IORP), waardoor pensioenen al jaren niet meer zijn geïndexeerd en soms zelfs gekort. Zij vinden dat de Nederlandse pensioenwetgeving ten onrechte té zware eisen stelt aan pensioenregelingen. Deze pensioenregelingen worden behandeld alsof ze gegarandeerd zijn, terwijl ze dat in de praktijk allerminst zijn. De vele gedupeerde deelnemers hebben dat inmiddels persoonlijk ondervonden.

Lees hier verder.

Beste lezer,
 
Bijgesloten treft u de eerste nieuwsbrief van de NBP aan sinds onze verhuizing naar Zoetermeer. Ons vriendelijk verzoek is dat u deze nieuwsbrief ook doorstuurt aan iedereen, die u kent.
Ook een dringende oproep om aan iedereen de petitie van “Samen voor een eerlijk pensioen” te ondertekenen, zie brief voor het adres van de website
Lidmaatschap van de NBP betekent dat een strijdbare en ervaren bond uw belangen het beste kan behartigen.
 
Lees hier de bijlage

 
 
Per 1 maart 2021 is ons adres: 
Boerhaavelaan 40
2713 HX  ZOETERMEER
070 3601921
 
email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.