LET OP!
Er gaan de laatste tijd berichten/brieven rond die verstuurd zouden zijn door de NBP. Hierop moet u niet reageren. De e-mails van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen kunnen alleen verzonden worden door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht het via een ander e-mailadres worden verstuurd kunt u beter eerst contact opnemen met het bureau van de NBP 070 3601921 of een email te sturen naar een van bovenstaande e-mails

Bestuur NBP

Dinsdag 30 augustus 2022 Telegraaf.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Het lijkt wel de Rattenvanger van Hamelen.
Ik kan alle literatuur van mensen als Frijns en Mensonides wel weer opsommen die voorrekenen dat wat Theo Gommer beweert niet waar is.
Maar tegenwoordig snapt de lezer van De Telegraaf toch ook wel dat bij een fictief 65% obligaties en 35% aandelenpotje, een gepensioneerde er niet op vooruit gaat.
Bovendien zullen op 1 september en verder verfijnd naar pensioenfonds half september de cijfers laten zien dat vanwege de stijgingen van de marktrente en de 10-jaarsrente de dekkingsgraden giga omhoog vliegen en verdere flinke indexatie van de pensioenen eindelijk plaats gaat vinden.

Dinsdag 30 augustus 2022 FD.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Eens met dit opinieartikel van twee (oud)collega's.
In box 2 krijg je gewoon huurtoeslag en zorgtoeslag en wordt een eventuele eigen bijdrage aan de Wlz geminimaliseerd. Dit in tegenstelling tot box 3 vermogen dat wel meetelt.
Het is goed dat de fictieve rente op spaargeld niet meetelt, want dat was spookinkomen. Maar alle reële, werkelijke rendementen kunnen wat mij betreft tegen exact hetzelfde tarief worden belast als in box 1. Dat was voor 2001 ook zo.

Maandag 29 augustus 2022 Volkskrant.
Column van Sander Schimmelpenninck.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Met deze analyse ben ik het niet eens. Ook de huidige regering bepleit fijnmazig maatwerk als het om de verschillende groepen burgers gaat.
Dan worden vele obstakels benoemd en uitvergroot als de vleugellamme belastingdienst en dat de mensen die de hogere energielasten, giga hoogste belastingen in de wereld op energie, boodschappen en brandstof en de boodschappen zelf wel kunnen betalen. Ze bepleiten dat de werkenden wel en de gepensioneerden vooral niet geholpen moeten worden.

Vrijdag 26 augustus 2022 Volkskrant.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Zie hier het perfecte demoniseren en afgunstig redeneren op de vrije tijd na pensionering van de gepensioneerden in Nederland. De geesten van de generaties na hen worden rijp gemaakt om de generatie senioren en gepensioneerden helemaal tot de armoedeval en naar de voedselbank te brengen door hun inkomen (pensioen, zoals Fokke en Sukke zeiden: in 2040 is Nederland van het pensioen af) en woningen, waar zij een werkleven lang voor hebben gespaard en betaald, af te pakken en aan henzelf te doen toekomen. Ze zijn zo dom en/of jaloers dat ze er niet bij stilstaan dat dat een vereiste is om een fatsoenlijke oude dag te hebben. Ze wiilen het allemaal, liefst zonder enige inspanning en wel nu!

Vrijdag 26 augustus 2022 Omroep Max.
Nieuwe column van Cees Grimbergen over Zwarte Zwanen.
Quote:
" In werkelijkheid hebben de Dagobert Ducks van deze wereld meer voordeel bij het huidige pensioensysteem dan de gewone pensioenpremiebetalers en gepensioneerden.(........)

Donderdag 25 augustus 2022 Elseviers Weekblad.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Minister Schouten wil dat de Tweede Kamer zonder de door de Kamer gevraagde cijfers over hoe het geheel uitpakt voor de gerechtigden. Blind dus. Jeroen van Wensen is hier heel boos over. Een grof schandaal. Het geheel heeft ingrijpende (zeer negatieve veranderingen ten opzichte van de huidige situatie met al tientallen procenten lagere koopkracht) gevolgen voor hen.
Van Wensen wil dat de Kamer om een jaar uitstel vraagt.

Donderdag 25 augustus 2022 NRC.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Schrijnend in een "gaaf land" als Nederland, zoals Rutte graag pocht. Maar goed, de coalitie doet niet aan schrijnende verhalen want Rutte, Kaag, Hoekstra en Zegers kennen geen compassie of gevoel, dat is niet "meegebakken" bij hen en dan kun je geen empathie aanleren. Dan kun je beter je achterban, de rijke elite in Nederland bedienen. Dan kun je ook beter dat soort medemenselijke eigenschappen maar niet hebben. Je zult eens last van je geweten krijgen. Beter is het om bij lastige vragen je even ziek te melden. Normaal wordt dit soort "fraude" liefst hard aangepakt, maar nu even niet. Want als minister sta je boven de wet voor het gepeupel.

Donderdag 25 augustus 2022.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Bewust wordt de uitkomst van de scenario sets onthouden, denk ik dan maar, zodat de Tweede Kamer niet kan zien hoe desastreus de boel uitpakt bij het invaren voor de pensioendeelnemers en gepensioneerden. Zij worden onteigend in de dictatuur van Rutte, net als de boeren. Als Kamerleden niet conform het in beton gegoten regeerakkoord stemmen wordt Rutte boos.
Pieter Omtzigt op Twitter gisteren.
"Op 12, 14 en 28 September gaat de Kamer de pensioenwet behandelen.

Ledenservice

Wilt u lid worden van de NBP en Pensioenbelangen 4x per jaar ontvangen?

Lees hier meer over het lidmaatschap.

Korting bij VGZ

Factuur 2022

Rijbewijskeuringen

AOW

Rijksoverheid

Anw

 

Magazine

Pensioenbelangen zal in 2022
4x verschijnen 
Lees hier de artikelen van het 2e nummer in 2022

20191211 PB3 voorkant