NRC 13 april 2021.
"....................... Ook moeten werkgevers en overheid inventariseren hoe ze situaties creƫren waaronder ouderen zolang mogelijk kunnen doorwerken......................."
Geloof maar dat met deze berichtgeving in alle kranten, het pensioenakkoord, waarin de aanvullende pensioenen werden verkwanseld voor tijdelijke stagnatie van het steeds verhogen van de AOW-leeftijd en eerder met pensioen voor zware beroepen, in de huidige tijd gewoon onderuit wordt gehaald door de (nieuwe) regering.
Het wordt weer eens als een noodzakelijke onvermijdelijkheid gepresenteerd om ouderen van hun pensioen en AOW te beroven en de belasting voor ouderen verder te verhogen.
De AOW- en pensioenleeftijd zal gewoon verder verhoogd worden, de AOW gefiscaliseerd en indexatie van uw eigen uitgestelde loon wordt omgezet in afgesteld uitgesteld loon. Uw geld gaat naar de huidige "jeugd" wiens leven veel zwaarder is dan dat u ooit hebt meegemaakt in uw leven.
De rapporten die dit "onderbouwen", liggen klaar
Dat er meer dan geld genoeg is, er keuze genoeg is, dus betaalbare alternatieven zijn, en ook voor de huidige jongeren straks 65 gewoon haalbaar blijft, wordt u niet verteld en journalisten slikken alles voor zoete koek. Dat komt de neoliberale partijen en de lobby van het bovenste deel van "De scheefgroei in de polder" goed uit. Worden zij nog rijker.

Lees hier het hele artikel.