NOS 4 mei 2021.
Het geld zit vast in huis of pensioen kopt het CPB. Neen, dat wisten wij niet de afgelopen 40 jaar. Versoepel de regels want we sparen te veel en kunnen te weinig consumeren. Komen ze daar nu achter? Ja en wie gaat dat betalen?
De huidige gepensioneerden en die zijn al zijn al 13 jaar de klos. Hun pensioen wordt gewoon verder onteigend. Dat gaat in dat nieuwe stelsel mooi door.
Nou kan er makkelijk meer pensioen uitbetaald worden en de premies omlaag, want er is geld genoeg in de private, niet commerciële pensioenfondsen.
Veel meer dan genoeg voor geïndexeerde pensioenen en pensioenopbouw. Maar dat toverden wij (overheid en DNB) mooi weg met een truc. De verplichtingen op de balans overwaarderen en de premies onderwaarderen. Het mIddel: ultra lage rente als discontovoet gebruiken.

Om het geld mooi richting de commercie te dirigeren. wordt er een ingewikkeld, niet nodig, ondoorzichtig, 100 miljard euro kostende nieuwe pensioenstelsel, dat alleen goed is voor de bestuurders en aandeelhouders in die industrie opgetuigd. En je moet er verplicht aan deelnemen. Geen keus? Alleen in het stelsel moet voor de jongeren meer keus komen? Nadat de centen zijn afgepakt van een oudere generatie die we zonder gene (dor hout, nutteloos en schuldig aan alle ellende in de wereld) richting armoede duwen.
Zie de Telegraaf vandaag ook over een fictieve dekkingsgraad van eind december 2020 van 93,5 % bij ABP en bonussen van anderhalf miljard uitdelen en de pensioendeelnemers bij ABP al dertien jaar niet indexeren? Dan verdien je wel een bonus toch?
Daar zit inmiddels oud staatssecretaris Menno Snel nu in het bestuur. Jawel. Dan zie je meteen hoe "onafhankelijk" van de overheid dat pensioenfonds is. De overheid kleedt zijn eigen werknemers uit en meent en passant de andere pensioenfondsen maar mee met de ijzeren grip van DNB en de wettelijke regels, die in strijd zijn met Europese regels. We hebben toch geen constitutioneel hof en een Hoge Raad die heeeeel lief is voor de overheid. Dus dat kan heeeeel makkelijk. Het volk snapt het toch niet.
We moeten op tijd nu doorduwen denkt de overheid (Koolmees en de pensioenindustrie) en de boel framen om dit te doen, want de rente gaat stijgen en dan blijkt waarschijnlijk aan een grote groep Nederlanders hoe hard ze zijn belazerd sedert 2007 met die idiote discontovoet van DNB en overheid.
Hoe onnodig zij (met name de gepensioneerden voelen direct, maar ook in de pensioenopbouw van werkenden) gigantisch aan koopkracht van hun pensioen hebben moeten inleveren.
De verplichte onteigening in het nieuwe stelsel van nog meer pensioenuitkering komt dus door de stijgende rente in het gedrang als de ogen (onverhoopt voor onze overheid, want die is er niet voor de burgers) van ruim 10 miljoen pensioendeelnemers wijd open gaan!
Daarom haast, daarom zand in de ogen met dit advies.

Lees hier het artikel op de websitie van NOS