Wilma Berkhout-van Den Heuvel
ยท
Woensdag 5 mei 2021.
Inflatie komt er aan. Nog lang geen indexatie in enig ver vergezicht. Niet onder het idioot strenge FTK-stelsel van onze overheid en DNB en niet in het nieuwe pensioenstelsel, want bij hogere rente gaat de waarde van obligaties dalen en laat nou net het rendement van die vermogensbestanddelen aan oudere werknemers en vooral de gepensioneerden worden toegerekend in dat nieuwe stelsel met de smoes van bescherming. Ja een duw richting armoede.
Het zal voor hen eeuwig een vergezicht blijven.

Een pensioen dat niet bestand is tegen inflatie is een slecht pensioen dat steeds verder uitgehold wordt. Terwijl er in totaal 1924 miljard bij alle fondsen waarvan 500 miljard bij het ABP tegen de plinten klotst.
Het gaat om uitgesteld loon van de pensioendeelnemers. Om privaat geld. Maar de overheid en DNB leggen een grote klem op dat geld dat niet van hen is. Maar ze bepalen wel wat er mee gebeurt. Ze maken misbruik van hun zorgplicht, waardoor ze zich met de pensioenen MOGEN bemoeien. Ze doen exact het tegenovergestelde. Niet zorgen dat de pensioendeelnemers beschemd zijn tegen ingrepen, maar hen bestelen ten behoeve van de haaien aan de Zuid As.

Terwijl er meer dan genoeg geld is voor alle (toekomstige) generaties.
De overheid (met minister Koolmees in de hoofdrol) weigert om met een simpele oplossing (die is zo gepiept) geld vrij te laten voor de rechtmatige indexatie van de rechtmatige eigenaren.
Wat de overheid wel toelaat is bonussen voor de beleggers van het geld van de pensioendeelnemers.
Het geld van de pensioendeelnemers mag wel ruim gebruikt worden voor de pensioenindustrie, de consultants, de bestuurders. De commercie en de markt mogen wel miljarden aan de pensioendeelnemers verdienen.
Een neoliberale minister, die zich NIETS aan gewone pensioendeelnemers, overheidsmedewerkers en burgers gelegen laat liggen. Toevallig wierpen de vrijgegeven notulen van de ministerraad in het Toeslagendrama een scherp licht op zijn gedrag en dat is niet fraai.
Het lijkt niet waarschijnlijk dat dat in het pensioendossier anders is. Daarvan zijn zijn optreden in Kamer- en Commissiedebatten en de beantwoording van de scherpe en terecht Eerste en Tweede Kamervragen getuige.
Dit is de eerste keer dat Mathijs Bouman, onafhankelijk journalist en dus voor zijn brood o.a. afhankelijk van diezelfde Koolmees, een kritisch geluid laat horen. Niet zo'n lang verhaal maar toch. Normaal kan er volgens hem niet snel genoeg fors gekort worden in de pensioenen.
Het is vandaag 5 mei 2021. Dag van de vrijheid.
Zouden onze pensioenen niet "bevrijd" moeten worden uit de klauwen van Wouter Koolmees en Klaas Knot?