Volkskrant 28 mei 2021.
Interessant opiniestuk in de Volkskrant van vandaag.
Het gevolg van modellendenken door experts. De politieke machtshebbers zeilen zo langs het parlement.
De samenleving komt er zelf niet meer aan te pas. Er worden voorbeelden van wetgeving genoemd.
In het pensioendossier is dit het duidelijkst van allemaal. Het wordt helaas briljant onder de radar gehouden en buiten het zicht van de Tweede Kamer. Die is in dit dossier "kaltgestelt." Maar de Netspar geleerden van het instituut Netspar bepalen het nieuwe miljarden kostend pensioenstelsel waar de hele samenleving (werkgevers, werknemers, gepensioneerden, minister van Financiën en onze kleinkinderen ) veel slechter van wordt, behalve de pensioenindustrie.
Wie goed kijkt ziet ook de verbanden.

De Tweede Kamer en het tegengeluid van andere wetenschappers dat veel steviger in een wetenschappelijk fundament zit, wordt geweerd. En ook de pers laat zich hier in het pak doen. De rol van vakbonden?
Het kan toch niet zo zijn dat het briljante kasstroomsysteem van Frijns/Mensonides of Pierik/De Brouwer geen kans zou krijgen. Dat is voor de hele maatschappij veel beter dan het huidige casinogedrocht dat de samenleving helemaal niets oplevert. behalve verlies. Je betaalt een vermogen voor je pensioen en krijgt bijna niets.
Het is onvoorstelbaar dat het niet in de krant komt, dat vakbonden dit niet oppikken al jaren niet, met andere woorden het volk en de samenleving straal voor de gek gehouden wordt.
Hier zou een gigantische tegenmacht georganiseerd moeten worden. Dit systeem zou bij het kabinet geëist moeten worden!!

Hoe het er uitziet?
Beide ideeën (Frijns/Mensonides en Pierik/De Brouwer) komen in het komende nummer van Pensioenbelangen, het blad van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP.)
Lees het en verbaas u wat er in pensioenland aan het gebeuren is en waarom dit in godsnaam geen aandacht krijgt.
Dat beschrijft de auteur vandaag in de Volkskrant.

Lees hier het artikel in de Volkskrant