Een interview met Professor Marieke Knoef. Ze is 38 jaar oud. Maakte deel uit van de commissie Dijsselbloem bij het beruchte advies van begin juni 2019 dat er voor zorgt dat de dekkingsgraden de komende jaren al 1,2 % onnodig gedaald zijn en de komende drie jaren nog 5 % verder dalen.
Ze werkt als hoogleraar empirische micro-economie aan de Universiteit Leiden. En ze praat bevlogen over zaken als de doorsneepremie en de compensatieregeling, twee knelpunten in het pensioendebat.
Een flut interview dat je in slaap doet sussen. Dat voor een blad als het FD.
Je hoeft je geen zorgen te maken. Werd dat in 1940 ook niet eens door premier Hendrik Colijn aan het Nederlandse volk gezegd. Hoed u voor dit soort figuren en hun uitspraken. Ze heeft grote ogen en lange haren. Ze oogt net zo onschuldig als Sywert van Lienden.
Maar let op. Ze is directeur van Netspar. In het artikel van FD benoemd als "een kennisnetwerk voor pensioen en oudedagsvoorziening."
Maar let op. Hier zit de hele pensioenindustrie (alle verzekeringsmaatschappijen en Black Rock), het Ministerie van Financiƫn, het ministerie van SZW, DNB en de alle wetenschappers met belangen in de pensioenindustrie (Theo Kocken van Cardano) vertegenwoordigd. Met Tuur Elzinga (voorzitter FNV) als lid van de Raad van Toezicht.
Dit is lijkt net zo'n verhaal als Van Lienden in de talkshows vertelde met zijn "om niet operatie" voor de mondkapjes.
Maar ondertussen.........
Trapt u er in?

Zie hier het artikel