Webinar van PensioenPro op 23 juni 2021. Het gaat over de rente in het nieuwe pensioenstelsel.
"Pensioen Pro Live
vindt plaats op woensdag 23 juni 2021 – 14:00-15:00 uur.
Rente in het nieuwe stelsel
Ook in het nieuwe pensioenstelsel blijft het renterisico gewoon bestaan. Maar gaan we straks meer of minder renterisico afdekken? Of meer voor ouderen en juist minder voor jongeren? Is dat wel zo logisch als op het eerste gezicht lijkt? En wat moeten fondsen doen met hun renteafdekking in aanloop naar het nieuwe stelsel? Deze en verwante vragen bespreken we in deze aflevering van Pensioen Pro Live."

De lage rente blijft er gewoon voor zorgen dat er nooit meer geïndexeerd wordt voor gepensioneerden van nu en de toekomst en een veel grotere kans op verlagingen van pensioenen gaat ontstaan.
De roze olifant, de rekenrente blijft levensgroot in de kamer staan, alleen zorgvuldig in camouflagekleuren geschilderd. Koolmees en de pensioenindustrie belangen hebben het nieuwe stelsel zo in elkaar geknutseld en ingewikkeld en ondoorzichtig gemaakt, dat het alleen maar lijkt of de rente weg is.
De werking van de beschermingsrente is voor een gewoon mens niet te volgen en dat is natuurlijk de bedoeling, want anders had iedereen geprotesteerd.
We noemen het "transparant" besloot de marketingafdeling van Koolmees en de zijnen. En dan gelooft iedereen dat, want de beste verdediging is de aanval kiezen.
Vakbonden en de Tweede Kamerleden hebben het kennelijk ook niet, of in het geniep maar al te goed, begrepen want we gaan de rekening van alle ellende in Nederland mooi bij alle ouderen leggen. Kleedt die maar uit dan hoeven wij niet mee te betalen.
Maar Cardano behoudt zijn miljarden verdienmodel ook in het nieuwe stelsel. Wees maar gerust (vooral) jongens en (een enkele keer) meisjes aan de Zuidas.
Jullie krijgen je kans net als Sywert om gewoon lekker "binnen te lopen" ten koste van een grote groep burgers.
Wilma Berkhout gaat het maar weer eens volgen om de trucs te leren.

Lees hier meer.