ED en AD maandag 5 juli 2021.
Na het interview met pensioenprofessor Hans van Meerten in Elsevier van deze week was dit te verwachten.
Geheel in lijn met de gisteren gepubliceerde strategie van afleiding van Chomsky. Hij laat in zijn werk zien dat overheden zonder revolutie, een grote bevolkingsgroep onteigenen, zodanig dat ze nog geloven ook dat het noodzakelijk of onvermijdelijk is, te werk gaan dmv misleiding en afleiding. Hetzelfde gebeurde bij het verhogen van de AOW-leeftijd.
Maar het is allemaal echt nonsens.
Het artikel laat een eenzijdige en beperkte kijk geven, die een beroep op u doet en u eerst bang maakt, dat als u in het oude systeem zou blijven het u nog meer pensioen zou kosten.
Peet vogels en Terry Troost van PMT zitten gevangen in het systeem voor hun broodwinning, dus zorgen voor hun master's voice. De bestuurder van PMT weet wel hoe het zit en besturen van pensioenfondsen kunnen ingaan tegen het valse verhaal van DNB, maar dan kost het hun lucratieve baan.

De context en hoe het makkelijk anders kan maar op deze plek want een reactie naar het AD zal NIET geplaatst worden.
Er zit 2000 miljard gespaard en gerendeerd geld in de pensioenfondsen. Ook bij PMT is geld genoeg.
De simpele oplossing is een hogere rekenrente of een kasstroomsysteem.
De moeilijke oplossing met het gedrocht van het nieuwe pensioenstelsel is alleen goed voor de pensioenindustrie en levert alleen hen miljarden op.
Door met een kasstroomsysteem met een fractie van de kosten te werken, profiteert de hele Nederlandse maatschappij van dit unieke door de pensioendeelnemers bij elkaar vergaarde kapitaal.
Dit geeft zoveel lucht!!! Van werkgevers, tot werknemers tot de staatsschuld de belastingen etc hiervan. Moet je voorstellen wat voor meer goede maatregelen hierdoor mogelijk worden.
Dus het is uiterst vreemd dat dit niet gebeurt. Dat Rutte en Hoekstra niet van geluk een gat in de lucht springen.
Dat zij blijven volhouden dat het niet goed gaat met de pensioenen en daarom een zeer substantieel deel van het volk "brood uit de mond" blijven stoten.
En let op , het gebeurt niet alleen in het pensioendossier. Maar dit dossier kan een positief vliegwiel worden voor veel andere dossiers: van klimaat tot stikstof, zonder de pensioendeelnemers en gepensioneerden ook maar een cent tekort te doen, zoals nu gebeurt, en dat voor alle generaties die van nu en in de toekomst.
Maar dan moeten we Rutte, Koolmees, Hoekstra en de hunnen wel ontmaskeren en in verzet komen.. ...En dat kan. We zijn machtiger dan we denken:
Lees Ron Meijer "De Onmisbaren" over hoe. Niet te lang, goed en leuk geschreven. Dus geen excuus om het niet te lezen.

20210702 Weerstand tegen nieuw pensioen baart PMT zorgen