TROS/AVRO Radar 13 augustus 2021.
(Ook in de telegraaf en het FD).
De Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat box 3 heffing voor spaarders in strijd is met het Europees discriminatieverbod. Binnenkort komt er een uitspraak van de Hoge Raad waarbij het advies van de Advocaat-Generaal op dezelfde gronden oordeelt dat er sprake is van discriminatie van spaarders.
Het komt er op neer dat ongelijke gevallen over een kam geschoren worden voor wat betreft het halen van rendement namelijk boven de 5 %, terwijl spaarders nul of negatief rendement hebben.

De redenering van onze overheid in "rechtstraat" Nederland is in het pensioendossier 180 graden anders.
Uit het artikel:
"Als je alleen belasting zou hoeven betalen op je werkelijke spaarrendement, betaal je maar vijf euro belasting. 'Spaarders betalen dus zestig keer teveel belasting. Hoe gek wil je het hebben! Er is geen land ter wereld die zo rekent. Op dit vlak is Nederland een fiscale bananenrepubliek',...(..........)
Hoe meer vermogende spaarders zich verenigen, hoe groter de op te voeren druk op de politiek. De SP diende vorig jaar een amendement in om de huidige spaartaks eerlijker te maken, maar dat plan werd niet uitgevoerd. Volgens Overduin zijn er wel degelijk simpele oplossingen, 'maar het is gewoon politieke onwil.'"

Lees hier het artikel op NPO start