Dinsdag 16 november 2021 Eindovens Dagblad.

Mooi betoog van Leo Wijnen uit Geldrop.

(Wilma Berkhout) Met een ding ben ik het niet eens. Het is niet onmacht, het is pure onwil van coalitie, PvdA, Groen Links en SGP omdat zij vanwege een officieel niet bekende agenda een nieuw stelsel willen doordrukken.
Vele onafhankelijke (van Netspar en de pensioenindustrie) deskundigen hebben met deugdelijke argumenten en berekeningen laten zien dat werkenden en gepensioneerden hier niet beter van worden, integendeel veel slechter, alleen de pensioenindustrie, beleggers en consultants en het goedkope leenreservoir voor de overheid, vanwege het deels verplicht beleggen in staatsobligaties.

Shell laat maar weer eens goed zien, dat het machtige rijke bedrijfsleven de politiek stuurt. Zij wensen geen belasting te betalen, zich niet te schikken naar regels en leggen de lasten liefst bij de belastingbetaler (subsidies, energiebelastingen) en steken de winsten bewust in hun privé zakken.

Daar gaat ook de agenda over van onze overheid bij de private pensioenfondsen die het uitgesteld loon van miljoenen beheren.


Lees hier het artikel in Eindhovens Dagblad van 16 november