Vindt u, dat pensioenbeloften NAGEKOMEN moeten worden?
Kom dan naar het Publiek Nationaal Debat “Stop de pensioenafbraak”:
 
Zaterdag 26 november 2016
Sporthal De Maaspoort in Den Bosch
Aanvang: 12.00
Einde: 16.30

Sprekers:o.a.

Rob de Brouwer, auteur van het boek “19 Mythes en onwaarheden over ons pensioen”.
Eric Smit, onderzoeksjournalist over de rol van de media
Ad Broere, econoom over de rol van verzekeraars en De Nederlandsche Bank
Dagvoorzitter: Ton Verlind voorheen eindredacteur van Brandpunt

Georganiseerd door:
Verontruste Ouderen
Project Herstel van Onrecht
Ouderen in Opstand.

Toelichting:
Het Nederlandse pensioenstelsel staat bekend als een van de beste ter wereld, maar als we politiek en media moeten geloven, dreigt het door zijn hoeven te zakken. De langdurig lage rentestand in combinatie met vergrijzing stuwen de bloeddruk bij pensioenfondsen en politici steeds verder op en een flink aantal pensioenfondsen dreigt te moeten korten in 2017.

Is het echt zo erg?
Seniorenvereniging KBO-Brabant en diverse pensioenactiegroepen uit het land betwijfelen dit. Ze hebben elkaar gevonden in de beweging “Stop de pensioenafbraak” en op 26 november organiseren zij een publiek nationaal debat daarover met gezaghebbende sprekers: Rob de Brouwer, Ad Broere en Eric Smit onder leiding van Ton Verlind.

Programma:
12.00 uur Ontvangst, koffie/thee
12.30 uur Opening door dagvoorzitter Ton Verlind, communicatieadviseur , voorheen mediadirecteur KRO en eindredacteur Brandpunt
12.45 uur Ons pensioenstelsel volgens Rob de Brouwer, oud-voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen, oud-directeur Hoogovens en auteur van het boek “19 Mythes en onwaarheden over ons pensioen”.
13.15 uur De berichtgeving in de media volgens Eric Smit, oprichter en hoofdredacteur van Follow the Money, platform voor onderzoeksjournalistiek.
13.45 uur De rol van banken, verzekeraars en De Nederlandsche Bank ten aanzien van het pensioenstelsel volgens Ad Broere, econoom, publicist en auteur van het boek “Geld komt uit het niets”.
15.15 uur Debat met sprekers en de zaal over een aantal stellingen.
16.00 uur Afsluiting met borrel in de bar van De Maaspoort.
Naast geïnteresseerd publiek zijn welkom politici, pers, politieke jongerenverenigingen, pensioenverenigingen en seniorenverenigingen.