50PLUS, SP en PVV willen jongeren hun pensioen afpakken, zegt een aantal olijk kijkende D66-jongeren op Youtube. Daardoor zal hun pensioen straks 30 procent lager uitpakken, zeggen ze.

Ze hebben het zelf niet uitgerekend, maar ze hebben deze wijsheden van het Centraal Planburo en De Nederlandsche Bank die de pensioenplannen van deze partijen zelfs “diefstal” zou noemen. Althans dat hebben de Jonge Democraten ergens gehoord.

Feit of fictie?
Dat is de vraag die opkomt na het zien van zoveel stelligheden.

We legden de vraag voor aan:

John Schroer, lid van de communicatiecommissie van KNVG (Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden).
“Deze voorstelling raakt kan noch wal. De video is pure manipulatie en staat buiten de realiteit. De jongeren die aan het woord komen weten niet waar ze het over hebben. Ze volgen klakkeloos het “frame” van hun politieke partij. De rekenrente is op dit moment zo laag, dat jongeren veel te weinig pensioen opbouwen.
Dat ze straks toch nog een redelijk pensioen ontvangen is te danken aan het feit dat ze meeliften op de bagagedrager van de ouderen, die jarenlang forse premies hebben betaald. Oud betaalt dus voor jong in plaats van omgekeerd”.

Rob de Brouwer, pensioendeskundige en kandidaat Tweede Kamerlid 50PLUS:
“Dit is werkelijk stuitend. Het staat bol van de leugens.
25% van je salaris? Dat moet zijn 20% van je salaris min de franchise. En daarvan wordt de helft tot tweederde door de werkgever betaald. Mensen betalen zelf bij een modaal inkomen ongeveer 5% van hun salaris aan pensioenpremie”.

Frits Schuurman, pensioendeskundige
“Er zat nog een grijs gat tussen Trump en Poetin. Daar zijn deze jongelui mooi ingesprongen”.

Bernard van Praag, emeritus hoogleraar, ecometrie
“Nog geen stuiver verdiend. Dan gaan we maar de pot van opa leegeten”.

Video bekijken? klik hier.