item webimage 20190123120527 themadag zorg

 

Op woensdag 27 maart 2019 organiseren KNVG en NVOG een themadag over de ontwikkelingen op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor ouderen.

Plaats van handeling:
Reünie- en Congrescentrum Kumpulan op het landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem
Ontvangst vanaf 10.00 uur. Aanvang: 10.30 uur, einde: 16.00 uur

 

De themadag staat in het teken van toenemende en inventieve zelfredzaamheid. Belangrijk voor zowel de lidverenigingen als voor hun leden.

Langer thuis wonen geldt als het uitgangspunt. Voor een toekomst waarin ouderen steeds meer op zichzelf zijn aangewezen is dit zeer belangrijk.
En wat gebeurt er als je het zelf echt niet meer kunt?
Wij hebben een aantal sprekers uitgenodigd die, ieder vanuit een ander perspectief, het ouder worden zullen belichten, wat wij zelf kunnen doen en wat er voor ons gedaan kan worden en door wie, inclusief wat uw gepensioneerdenvereniging of uw leden zelf kunnen bijdragen.

 

De dag is in twee onderdelen gesplitst:

In de ochtendsessie zijn er 3 sprekers:

  • Henk Reinen: Lid directie Maatschappelijke Ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, over het Pact voor de Ouderenzorg. Een Pact met inmiddels zo’n 200 deelnemende organisaties waaronder ook de KNVG en NVOG.
  • Don van Sambeek: Penningmeester van de Koepel van Zorgcoöperaties Zuid-Nederland en oud-voorzitter van de coöperatie Tot uw Dienst in Laarbeek over Zorgcoöperaties in Nederland.
  • Yvonne Witter: Adviseur Aedes en Schrijfster over ontwikkelingen op het gebied van wonen voor ouderen.

In de middagsessie kunt u aan de hand van een tiental stellingen in discussie met een aantal forumleden.

 

Voorafgaand aan de forumdiscussie zal een wethouder van een grote gemeente vertellen over de inrichting van het sociale domein en zal een vertegenwoordiger van een van onze lidorganisaties vertellen wat zij voor hun leden op sociaal gebied doen.

Doelstelling:

Wij hopen dat u aan het eind van de dag kennis en inspiratie zult hebben opgedaan om binnen en vanuit uw vereniging met dit thema verder aan de slag te gaan.

  • Wij horen graag uiterlijk 20 februari 2019 van u of uw organisatie aan de themadag deelneemt. Graag de naam van de deelnemer(s) inclusief het mailadres. Zijn er meer aanmeldingen dan het aantal beschikbare plaatsen, dan zullen wij helaas een selectie moeten maken.
  • Aanmelding via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Begin maart 2019 sturen wij de definitieve uitnodiging met alle informatie, ook over de reismogelijkheden, naar de deelnemers.

Wij vertrouwen erop dat een groot aantal lidverenigingen zal deelnemen aan deze interessante themadag over een onderwerp dat ons allemaal raakt en waarvoor nog te weinig aandacht is.