item webimage 20190129211702 verlenging rijbewijs

KNVG en NVOG hebben een brief gestuurd naar de Minister van Binnenlandse Zaken met de volgende inhoud:

Veel ouderen maken zich ongerust. Als zij hun rijbewijs moeten verlengen en als zij 75 jaar of ouder zijn, moeten zij eerst via internet bij het CBR een gezondheidsverklaring aanvragen en na het invullen ervan afwachten of het CBR deze goedkeurt of nog aanvullende onderzoeken wil laten plaatsvinden.

De wachttijden voor het verwerken hiervan zijn dermate lang geworden, soms meer dan een halfjaar, dat velen in problemen komen omdat zij op de afloopdatum van hun rijbewijs nog geen nieuw hebben ontvangen en derhalve noodgedwongen hun auto, die zij dikwijls echt nodig hebben, moeten laten staan of dan maar gaan rijden zonder geldig rijbewijs.

De overheid stelt terecht regels voor het verkrijgen en verlengen van een rijbewijs. Maar dan moet de overheid er wel voor zorgen dat de uitvoering van deze regels niet leidt tot dit soort vervelende situaties.

KNVG en NVOG willen graag van de Minister horen wat zij doet om dit probleem tot een oplossing te brengen en wanneer dit geëffectueerd zal zijn, zodat zij de zorg die hieromtrent bij de bijna 300.000 leden leeft kunnen wegnemen.

Een kopie van deze brief is gestuurd naar de directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.