item webimage 20190220124335 gezondheidsverklaring CBR

Wie zijn rijbewijs op 75 jarige leeftijd of ouder wil verlengen moet aan het CBR een gezondheidsverklaring sturen. Er zijn veel klachten over de traagheid waarmee het CBR deze gezondheidsverklaringen nu verwerkt, waardoor grote achterstanden en een lange wachttijd zijn ontstaan.

Problemen worden opgelost
Om daaraan een eind te maken gaat het CBR de procedure aanpassen waardoor gezondheidsverklaringen ook per computer aangevraagd kunnen worden. Daardoor zal verwerking sneller plaatsvinden, zo meldt de afdeling voorlichting van het CBR aan KNVG.

Hoe werkt het?
Wie ouder is dan 75 en zijn rijbewijs wil vernieuwen moet een rijbewijskeuring hebben door een arts. De gezondheidsverklaring moet 4 maanden voordat het rijbewijs verloopt toegestuurd worden aan het CBR, ook als er geen medische belemmeringen zijn. Zijn er mogelijk aandoeningen waarvoor een consult bij een medisch specialist nodig is of misschien een rijtest: begin dan 6 maanden voordat het rijbewijs verloopt.
CBR heeft aangekondigd de voorlichting over dit onderwerp te verbeteren en bereidt op dit moment een internetpagina voor waar 75-plussers alle informatie over dit onderwerp kunnen vinden.

Vragen hierover?

 

Stuur een emailbericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De internetsite is hier te vinden