item webimage 20190425084911 wachten beu

De seniorenorganisaties KNVG en NVOG doen een ultieme poging om bij minister Koolmees aan te schuiven voor overleg over de herziening van het pensioenstelsel.
In radiospotjes op NPO 1, 4 en 5 vragen ze de leden om op mijnpensioenpetitie.nl een petitie te ondersteunen. ‘Vind je dat gepensioneerden moeten meebeslissen over hun eigen geld? Laat je dan horen en kom in actie’, zo luidt de oproep.

Geen vertrouwen in onderhandelaars
Met deze actie zeggen KNVG en NVOG tevens het vertrouwen op in de onderhandelaars die nu het overleg voeren. ‘De Koepels KNVG en NVOG zijn opgericht om de pensioenbelangen van gepensioneerden te behartigen. Ze vertegenwoordigen samen direct 300.000 gepensioneerden en indirect 3,3 miljoen gepensioneerden. Toch worden ze systematisch niet toegelaten tot de SER-commissie pensioenen en tot de pensioenonderhandelingen van de sociale partners en de minister’, aldus de verklaring.

Vakbeweging heeft onvoldoende oog voor senioren
Beide organisaties zeggen specifiek geen vertrouwen te hebben in de vakbeweging. ‘De onderhandelingen worden door de vakbeweging gevoerd alsof het enkel om arbeidsvoorwaarden gaat’. Er is te weinig aandacht voor de verworven rechten van de gepensioneerden, aldus de seniorenorganisaties. Ze zijn ook van mening dat de vakbeweging onvoldoende openstaat voor samenwerking en overleg met de ouderenorganisaties.

Ondertekenen kan nu al
De oproep op mijnpensioenpetitie.nl kan vanaf nu ondertekend worden tot en met 27 mei. De radiospotjes worden uitgezonden van 29 april tot en met 12 mei.