item webimage 20190509223014 leeftijdsdiscrimatie

Van het kabinet moeten ouderen steeds langer doorwerken, maar werkgevers verliezen hun belangstelling voor ouderen al vanaf 45 jaar.

Minder aanbod van scholing
Werknemers die ouder zijn dan 55 jaar krijgen minder scholing aangebonden dan jongeren en als er al scholing komt, is het vaak een verkeerd soort cursus, aldus een onderzoek van het wetenschappelijk instituut Netspar. Volgens De Telegraaf (8 mei 2019) riekt de behandeling van ouderen op de werkvloer naar leeftijdsdiscriminatie.

Gebrek aan motivatie bij ouderen
Wat de onderzoekers betreft zouden ouderen zich wat ruimhartiger kunnen opstellen als het gaat om bijscholing: die weigeren is onverstandig. Van werkgevers mag gevraagd worden dat ze een passend aanbod doen. Werknemers zijn meer gemotiveerd om opleidingen te volgen als zij de opgedane vaardigheden ook privé kunnen inzetten.

Ouderen willen nut zien van een opleiding
Verder helpt het aldus de Netspar-onderzoekers als er sprake is van autonomie in onderwerpkeuze en de opleiding onder werktijd gevolgd kan worden. Ook is het van belang dat oudere werknemers zien dat het volgen van een opleiding bijdraagt aan de ontwikkeling van hun loopbaan.

Hier vindt u de uitslag van het onderzoek: