item webimage 20190528100032 nabestaandenpensioen niet goed geregeld

Voor honderduizenden weduwen dreigt armoede als het nabestaandenpensioen in het nieuwe pensioenstelsel niet goed wordt geregeld. Dat zegt CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt in het Algemeen Dagblad van 27 mei 2019 op basis van cijfers van het CBS.

Samen met CU-Kamerlid Eppo Bruins heeft hij een initiatiefwet ingediend die werknemers weer verplicht te sparen voor hun nabestaandenpensioen. Tweederde van de werknemers bouwt nu geen of onvoldoende nabestaandenpensioen op. Vaak zijn ze daarvan niet op de hoogte. Volgens het AD betekent het voor nabestaanden een enorme financiële aderlating als de meest verdienende partner als eerste overlijdt.

Velen zijn zich niet bewust van de risico’s
In het verleden spaarde iedereen via de pensioenpremie voor een nabestaandenpensioen, maar die regel is omwille van kostenbesparing vervallen. Veel mensen zijn zich daarvan niet bewust en hebben geen idee wat hiervan de consequentie is voor hun persoonlijke leven. Volgens cijfers van het CBS waren er in 2017 140.000 weduwen tussen de 50 en 70 jaar. Deze categorie loopt het meeste risico op een armoedeval.

Hele artikel lezen?
Ga dan naar: www.ad.nl