20191204193250 beeld rond babyboomers

Babyboomers, tot voor kort nog gezien als de twijfelachtige generatie die het aardgas en de pensioenen opmaakte staat plots in een ander daglicht. Meldde het Sociaal Cultureel Planbureau eerder deze week nog dat de babyboomers minder van de welvaart hebben geprofiteerd dan gedacht, inmiddels wordt alweer een ander publiciteitsframe van zijn sokkel getrokken: het naderende afscheid van de babyboomers uit een werkzaam leven gaat tot grote economische problemen leiden.

Werkgevers houden hun hart vast
Nederlandse werkgevers houden hun hart vast voor de pensionering van hun babyboom-personeel, zo blijkt uit een onderzoek van het dagblad Trouw. Bijna 8 op de 10 werkgevers maakt zich grote zorgen over de naderende uittocht. Een kwart van de bedrijven noemt het aanstaande vertrek van oudere werknemers ‘een zeer grote bedreiging’ voor hun voortbestaan, aldus Trouw. Dit blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Market Probe in opdracht van het recruitmentbureau Robert Half.
Er dreigt door de uittocht niet alleen een personeelstekort, maar met de pensionering van de babyboomers verdwijnt ook veel kennis en ervaring. Dat probleem oplossen zal veel geld kosten, zo vreest Trouw.