20191209192648 bodemprocedure

KBO- Brabant heeft op de Facebook-pagina een update geplaatst met informatie over het verloop van de procedure die deze seniorenorganisatie samen met de Stichting Pensioenbehoud tegen de Staat is begonnen.

Dit is de stand van zaken: op 4 december heeft minister Koolmees zijn antwoord ingediend op de dagvaarding. De advocaten van de Stichting Pensioenbehoud bestuderen dit antwoord. De rechtszaak zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste maanden van volgend jaar.

Foute toepassing pensioenregels
KBO-Brabant en de Stichting Pensioenbehoud zijn deze procedure begonnen omdat ze vinden dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met Europese regels. Door een verkeerde omzetting van die regels in de Pensioenwet is het indexeren van pensioenen ten onrechte al jaren niet mogelijk, vinden beide organisaties.

Steeds meer steun
De procedure tegen de staat wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging van Gepensioneerden PGB, de Vereniging van Oud Hoogovens Medewerkers, de Vereniging van Gepensioneerden van AkzoNobel, de Vereniging van gepensioneerden VOPAK, de Vereniging van Gepensioneerden Ballast Nedam, Vereniging van Gepensioneerden Rockwool, Vereniging van gepensioneerden PMT, de Algemene Nederlandse Politie Vereniging.

Tweede procedure
Intussen werkt een andere organisatie, de Vereniging Pensioenverlies aan een dagvaarding van de staat wegens het ontnemen van geld uit het ambtenaren pensioenfonds ABP in de tachtiger jaren.