De twee grote en actuele dossiers van dit moment zijn vanzelfsprekend de Zorg en de Pensioenen. De Coronacrisis heeft de zorgsector voor een heel grote uitdaging geplaatst die tot nu toe met keihard werken en intelligente maatregelen op bewonderenswaardige wijze het hoofd is geboden. In de ziekenhuizen is recentelijk op de IC-afdelingen enige verruiming gekomen door een afname van het aantal pati├źnten. In de verpleeghuizen daarentegen eist de Corona uitbraak nog steeds een hoge tol en wordt van het personeel dat met gevaar voor eigen gezondheid en met bescheiden middelen de bewoners moet geruststellen en verzorgen, het uiterste gevraagd.

Het gebrek aan werkelijk contact met familie maakt de situatie voor de ge├»soleerde en kwetsbare ouderen onverdraaglijk. Ook in de thuiszorg is de situatie, die door de overheveling van taken van het Rijk naar de Gemeenten zonder passend budget toch al ingewikkeld was, nu nog ongemakkelijker.

De commissie Zorg, Welzijn en Wonen (ZWW) heeft juist in deze periode veel oog voor de bijzonder lastige situatie voor de mantelzorgers, vaak de partner, van demente ouderen die nu niet naar de voor de mantelzorger enigszins ontlastende dagbesteding kunnen.

Lees hier verder.