Leden kunnen met vragen over pensioenen terecht bij ons bureau. Ons bureau zal zich inspannen, eventueel met inschakeling van bestuursleden, deze vragen te beantwoorden. Gezien het feit dat er in Nederland meer dan 450 verschillende pensioenreglementen zijn die vaak zeer ingewikkeld in elkaar steken, is het niet mogelijk om uitgebreide individuele casussen in behandeling te nemen. Wij zullen in die gevallen doorverwijzen naar ter zake kundige adviseurs, waarbij wij zo mogelijk kortingen voor onze leden bedingen.

 

VGZ logo

 

Een collectieve zorgverzekering van VGZ 

Voor leden van de NBP de ideale keuze

 
 
Een goede zorgverzekering met extra voordeel via de Stichting Gecovered, een samenwerking van verenigingen voor gepensioneerden
Speciaal voor onze leden hebben wij afspraken gemaakt met VGZ, zodat u de beste zorg voor de beste prijs krijgt met extra kortingen en ruime vergoedingen.
 
Bij VGZ profiteert u van vele voordelen, zoals een scherpe premie, ruime vergoedingen en deskundig zorgadvies. Als u via de Stichting Gecovered een collectieve zorgverzekering van VGZ afsluit, profiteert u ook nog eens van extra korting op uw basispremie en uw aanvullende zorgpakket. 
De voordelen van een collectieve zorgverzekering voor de NBP via de Stichting Gecovered voor 2020:
 • 4% korting voor VGZ Ruime Keuze
 • 4% korting voor VGZ Eigen Keuze
 • 10% korting voor VGZ Aanvullend Goed
 • 10% korting voor VGZ Aanvullend Beter
 • 10% korting voor VGZ Aanvullend Best
 • Per lidmaatschap wordt eenmalig het bedrag ter hoogte van 17,50 lidmaatschapsvergoeding verstrekt in het tweede kwartaal van 2020 per premiebetalende VGZ hoofdverzekerde met een aanvullende verzekering.
 • Hoge vergoedingen voor mantelzorg en valpreventie in de aanvullende verzekeringen van VGZ.
 • Gratis persoonlijk advies van de VGZ Zorgadviseur, bijvoorbeeld over wachtlijstbemiddeling, kwaliteit van behandelingen of mantelzorg.
 • Preventiebudget voor gerichte trainingen en cursussen.
 • U wordt altijd geaccepteerd, dus géén medische selectie.
 • www.vgznl/vitaaluitgebreid-zorgt
Al wel bij VGZ verzekerd maar nog niet via dit collectief?
U kunt zelf de korting via dit collectief toevoegen, u moet hiervoor wel lid zijn bij de NBP (dit wordt jaarlijks gecontroleerd). Log hiervoor in op Mijn VGZ met uw DigiD. Wijzig uw contracttype in 'Collectieve zorgverzekering', vul het collectiviteitsnummer 87711035 in en kies uw ingangsdatum.
 
Voor vragen hierover kunt u met VGZ bellen op nummer 0900-0750. 
 

Via de Stichting GECOVERED kunt u ook de korting krijgen op uw schadeverzekeringen.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van alle voordelen en vergoedingen op www.gecovered.nl

 

Rijbewijskeuringen

Voor de leden van de NBP bestaat er de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief zich te laten keuren of zij nog geschikt zijn om een motorvoertuig te besturen (rijbewijskeuring).

Voor dit doel hebben wij een overeenkomst gesloten met het keuringsinstituut Nederlands Instituut voor Rijbewijskeuringen (NIRK) die een landelijke dekking heeft van keuringsartsen.
Op deze pagina leest u daar meer over.

Overige nuttige websites

AOW

Anw

Rijksoverheid