Dinsdag 10 mei 2022 Eindhovens Dagblad.
 
(reactie Wilma Berkhout)Ik werd boos een paar dagen geleden toe een gepensioneerde lezer van het ED in zijn onschuld de vakbonden opriep om ook voor hun gepensioneerde leden en oud-leden op te komen.
Bij zoveel onrecht en een volslagen onnodige en idiote stelselwijziging van 2,5 maal het BBP,.
IJskoud wordt een flink deel onteigend van hun pensioen en worden zij opgeofferd voor andere (vermogende) belanghebbenden die veel geld aan hún pensioen verdienen en nog veel meer willen gesteund door de vakbonden en de coalitiepartijen mét Groen Links en de PvdA.
Die kijken weg, vertellen sprookje en sussen de pensioendeelnemers en gepensioneerden in slaap met een valse belofte dat "iedereen er op vooruit ga
 
Lees hier het artikel in de ED

 

Maandag 9 mei 2022 TROUW.
Econoom Dirk Bezemer sprak op 22 april 2022 in het rondetafelgesprek van SZW over de Wet Toekomst Pensioenen. Zijn positionpaper was kraakhelder en duidelijk.
Interview in Trouw van gisteren.
Er is genoeg geld in Nederland, zegt econoom Dirk Bezemer. ‘Het is jarenlang de verkeerde kant op gerold’
Ja, er was een coronacrisis en ja, Nederland voelt de gevolgen van de Oekraïne-oorlog. Maar dat die combinatie mensen in de financiële problemen brengt, dat zou niet moeten, zegt econoom Dirk Bezemer. ‘Dit rijke land moet zich schamen voor de werkende armen.’

Maandag 9 mei 2022 PensioenPro.
 
(reactie Wilma Berkhout)
De aap komt uit de mouw! Gepensioneerden zijn in het nieuwe stelsel nog veel slechter af dan onder de huidige regels!
De actuaris spreekt.
PensioenPro:
"In het huidige Wetsvoorstel toekomst pensioenen maken een aantal regels een koopkrachtig pensioen bijna onmogelijk.

Maandag 9 mei 2022 AD en ED.
 
(reactie Wilma Berkhout)Pieter Omtzigt en Laurens Dassen maken een integriteitsnota, die belangenverstrengeling , ook bij lobby's moet tegengaan.
Omtzigt beseft drommels goed dat bij het pensioendossier een lobby gaande is.
" U beschrijft grote misstanden en schandalen, zoals rond de toeslagen en het Gronings gas. Zouden die voorkomen kunnen zijn als deze integriteitsmaatregelen al van kracht waren?
Omtzigt: ,,Nee, dat niet. Maar als je het hebt over lobby: Shell en de NAM hadden makkelijk toegang tot de ministeries, de toeslagenouders niet hoor. Met meer openheid en betere antilobbymaatregelen hadden we wel sneller oplossingen gehad in Groningen. Nu werd de gaskraan na de gevaarlijke aardbeving van Huizen nog twee lang vol open gedraaid. Dassen: ,,Lobby is niet verboden, maar het moet wel transparant zijn. Bij grote politieke besluiten ontbreekt nu meestal de beschrijving van deze beïnvloeding. NEEM HET CORONAHERSTELFONDS EN DE PENSIOENWET DIE NU SPELEN: DIE LOBBYPARAGRAAF ONTBREEKT DAAR NU."
Omtzigt: ,,JA, EN DENK JE DAT ROND DIE MILJARDENDOSSIERS GEEN LOBBY GAANDE IS? OP AL DIE VLAKKEN MOETEN WE STAPPEN ZETTEN
 
Lees hier het artikel in ED

Johan van der Veen (Ouderen in opstand)

EN DE KOPPELING MET DE AOW?
Die koppeling is voor de coalitie een pijnpunt in de begroting.
Ik vermoed dat deze neoliberale sociaaldemocraat de belangen van de ouderen wel eens ondergeschikt zou kunnen maken aan de PR voor 14 euro. Worden ouderen weer eens het slachtoffer van koehandel?
Ook zij kan de kick van het zogenaamd invloed hebben, niet missen.

Lees hier het artikel op msn.com

 

Vrijdag 6 mei 2022 Nu.nl.
Er worden door het ABP allerlei smoezen verzonnen om maar niet te hoeven indexeren. Wat is dat toch? We hebben natuurlijk een sterk vermoeden maar in de binnenkamers van de pensioenindustrielobby en de politiek - want ik ben er van overtuigd dat het ABP niet onafhankelijk is van onze regering, die wordt aangestuurd door de gigantische pensioenindustrielobby- komen wij natuurlijk ook niet.,

(Reactie Wilma Berkhout)

Woensdag 4 mei 2022 De Telegraaf
Uitspraak van het Kifid. Nou is dat een slager die het eigen vlees moet keuren van de Verzekeringsmaatschappijen.
Citaat:
"In de jaren negentig verkochten onder andere verzekeraars allerlei vage beleggingsproducten, waarbij gouden bergen werden beloofd. Maar aan het einde van de looptijd bleek deze gouden berg in veel gevallen nog niet eens een gouden mierenhoopje. Toch heeft een man die een beleggingsverzekering met beloftes van tussen de 9 en 12% rendement per jaar bij Aegon afsloot, maar die uiteindelijk niet eens zijn inleg terugkreeg, geen recht op compensatie."
De Nederlandse pensioendeelnemers, slapers en gepensioneerden worden onder dwang van de wetgever een grote woekerpolis door de strot geduwd in "ruil" voor hun huidige pensioen. Daarvoor is minstens een dag in de week loon voor later op zij gezet.
Het schijnt dat 40 % van de premie verdwijnt aan "kosten". Nua al met de huidige verplichte rekenregels.
Kijk maar eens naar het ABP vandaag met zijn 3 miljard bonussen.

Lees hier het artikel uit de Telegraaf