hand geld1

De NBP is betrokken bij de Stichting Pensioenonderzoek, een onderzoeksplatform naar waarheidsvinding in het pensioendossier. In Pensioenbelangen verschijnen regelmatig bijdragen van leden van deze onderzoeksgroep.

De NBP stelt zijn website beschikbaar voor publicatie van de onderzoeksresultaten. Het onderzoek start in 1996 met de eerste documenten over wijziging van de toenmalige ‘Pensioen- en Spaarfondsenwet”. Het onderzoek toont aan hoe in de afgelopen decennia is toegewerkt naar een nieuw pensioenstelsel zoals dat inmidels, na goedkeuring door de Eerste Kamer, wet geworden is.

De NBP meent dat dit onderzoek zeer relevante gegevens oplevert voor een objectief oordeel over de procesgang naar het nieuwe stelsel. De Stichting Pensioenonderzoek hoopt met deze documenten een ieder van dienst te zijn die zich wil verdiepen in het pensioendossier.

De resultaten van dit onderzoek tot nu toe zijn hieronder te vinden en worden ontsloten in drie onderwerpen:

1. Het pensioenschandaal
2. Pensioen: Van arbeidsvoorwaarde tot financieel product
3. Pensioenbegrippen
pdf 4. Hoofdlijnen voor een nieuwe pensioenwet (583 KB)

Het onderzoek en de resultaten ervan zijn nog volop in ontwikkeling. De site zal dan ook voortdurend worden aangepast en aangevuld. Wij staan open voor relevante bijdragen en kritiek die de resultaten in deze zoektocht verbeteren. Ook om bijdragen vanuit de NBP-achterban te genereren met de ambitie om de waarheid in het pensioendossier dichterbij te brengen. Kritiek, commentaar en bijdragen kunnen worden gestuurd naar:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..