Vrijdag 11 november 2022 PensioenPro.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Begin maar vast zegt DNB. Schande.
Duidelijk is dat dit een waardeloze toezichthouder is voor de pensioenen. Deze woorden sprak Omtzigt gisteren hardop uit in de Kamer.
Mij is duidelijk dat de (toekomstig) gepensioneerden misbrikt worden voor het verdienmodel van banken. Die hebben nog steeds hun liquiditeitsprobleem niet opgelost.
Nu weer problemen met de fnanciering van hypotheken. Volg Hester Bais op twitter. Lees haar boek " Worst Bank Scenario". Zij is de klokkenluider die men de mond probrobeert te snoeren. Men heeft niet alleen aangeklopt bij de belastingbetaler maar met de Pensioenwet van 2007 en het FTK met de rekenrente ook bij de pensioendeelnemers door het renterisico van banken op hen af te wentelen. Met de winst op derivaten om dat risico voor de dekkinggraden te verkleinen waren de banken gered met dat verdienmidel ( met dank aan Kocken van Cardano en een professortitel voor het oog van het kerkvolk). Daarom moest DNB als enige Centrale bank toezichthouder van de pensioenen worden. Om dat pensioengeld in de klem te houden. Daarom is die rekenrente als simpelste oplossig onbespreekbaar. De politiek en vakbeweging hebben zich laten meegesleuren en de werkgevers en de pensioenindustrie vinden het prima want lage premies straks en veel geld verdienen. Over uw en mijn rug. Dat is toch wel duidelijk voor hen die dit toneelstuk volgen.
Wel knap. Op de vraag van Omtzigt wat de keuze voor een 80 jarige betekent: vast of variabel en bij vast de verzekeraar heeeeeeeeel veel kosten gaat rekenen, dus een onmogelijke opgaaf, vertrok ze geen spier van haar pokerface. Zelfs geen rollende ogen. Maar de bewindslieden worden niet geselecteerd op hun empathisch vermogen, maar op het zijn van meedogenloos denk ik maar.
 
Lees hier de Tweet van Hans van Meerten