Dinsdag 15 november 2022 FD
 
(reactie Wilma Berkhout)
Pieter Omtzigt krijgt zijn zin en dat is goed nieuws. De Wtp gaat artikelsgewijs behandeld worden in de Tweede Kamer berichtte Martine Wolzak om 17.13.
Quote 1:
"De Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel voor de nieuwe pensioenwet artikel voor artikel bespreken. 'Een unicum', aldus GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug. Dat betekent wel dat het nog weken kan duren voordat het wetsvoorstel in stemming komt.
Aanvankelijk hoopte het kabinet de pensioenwet voor het herfstreces door de Tweede Kamer te loodsen, met steun van Partij van de Arbeid en GroenLinks. Die twee zijn nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer. De senaat zou dan voor kerst moeten stemmen en de wet zou vanaf volgend jaar ingaan. "Unquote.
Quote 2:
"Hoe langer de behandeling van de wet duurt, hoe groter ook de kans dat het advies van de zogeheten Commissie Parameters er ligt tegen de tijd dat de Tweede Kamer gaat stemmen. Het verslag van die commissie had er al lang moeten zijn, maar wordt nu eind deze maand verwacht. GroenLinks en de Partij van de Arbeid willen dat zien, voordat zij definitief hun oordeel geven. Unquote.
 
Lees hier het artikel in FD