Zaterdag 19 november 2022 Wynia's Week.
Eduard Bomhoff met hele wijze woorden.

(Reactie Wilma Berkhout)
Quote:
"Werkgevers en De Nederlandsche Bank (DNB) verkiezen DC met vaste premies maar zonder belofte omdat het goedkoper is voor de werkgevers en DNB voor altijd vrijwaart van het risico dat een pensioenfonds omvalt (dat kan immers niet meer met DC waarbij niets wordt beloofd en dus ook geen belofte kan worden verbroken). Hier ligt de verklaring voor de immorele strategie van DNB.
Hoe dwing je pensioenfondsen in een inferieur product? Eerst door de grote pensioenfondsen vanaf 2008 te verbieden om de pensioenen aan te passen aan de inflatie. Sinds de nieuwe wet ter tafel ligt, door te beloven dat indexatie makkelijker wordt met de nieuwe wet.
Zo houdt DNB de werknemers bij de overheid en de zorg (de twee grootste pensioenfondsen) een bedorven worst voor, waar de KBO en andere ouderenbonden gelukkig niet meer in happen; maar de redacties van de ‘kwaliteitskranten’ geloven in DNB en trakteren hun lezers op diepzinnige overwegingen dat er al zo lang over de wet wordt gesproken en dat het tijd is om daar mee te stoppen."Unquote.
 
Lees hier het artikel in Wynia's Week