KBO-Brabant bericht dit.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Ik kan het beamen.
Lees dit boek en u snapt waarom de rekenrente er is, dat veranderen totaal niet bespreekbaar is, DNB als centrale in de wereld in NL toezichthouder van de pensioenen is ( om ons pensioengeld in de klem te houden) èn de WTP zo doorgedrukt moet worden.
"Hester Bais, advocaat financieel recht en auteur van Worst Bank Scenario, een boek over bankenfraude:
“Mario Draghi heeft in 2011 als voorzitter van de Europese Centrale Bank niet de kredietkraan opengezet om geld in de reële economie te pompen, maar om onderpandproblemen van bank-verzekeraars te verhullen. Het onderpandloket van Draghi was nodig omdat bank-verzekeraars op omvallen stonden vanwege tekort aan liquiditeit (onderpand).
In Nederland bedroeg dat tekort € 200 miljard. PvdA’er Wouter Bos, indertijd Minister van Financiën, tuigde bij het uitbreken van de kredietcrisis een garantieregeling op. Gek genoeg hadden banken daar eind 2008 ineens geen behoefte meer aan.
Hadden zij een goedkopere/makkelijkere manier gevonden via de pensioenfondsen ABP en PGGM? Daar stond namelijk eind 2012 op rekening bij de - inmiddels opgedoekte - CCP maar liefst circa… € 110 miljard.
Is het probleem van banken de reden voor het doordrukken van het nieuwe pensioenstelsel?”
Saillant detail:
Wouter Bos is onlangs afgetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht van de wetenschappelijke pensioendenktank Netspar, waar het nieuwe stelsel en de bijbehorende pensioenwet #Wtp zijn uitgedacht.
https://www.ornet.nl/.../de-grote-pensioen-verdwijntruc..."