Maandag 21 november 2022 Telegraaf.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Kaag wil dit:
"D66-leider Sigrid Kaag, tevens minister van Financiën, liet op het najaarscongres van haar partij al weten dat de vooruitzichten volgens het kabinet somber zijn. „Iedereen gaat het voelen”, zei ze. Kaag ziet wel heil in langer doorwerken na het pensioen, of meer uren werken. Ook schuwt D66 het niet om de belastingen te verhogen. Kaag heeft wel trek in extra belastingen voor ’vervuiling’ en op ’geld dat niet met werken wordt verdiend’. Lagere inkomens moeten wat haar betreft beschermd worden.
Kaag waarschuwt er ook nadrukkelijk voor dat de prijzen voor gas en elektra wel eens blijvend hoger kunnen zijn. „We zullen ons moeten aanpassen aan de hogere energieprijzen”, aldus de leider van de klimaatpartij."Unquote.
Ik voorspel:
Fiscalisering van de AOW en verhoging (opnieuw) van de pensioenleeftijd en verdere afbraak van heffingskortingen voor mensen in de AOW-leeftijd.
Terwijl de simpele oplossing is: pensioenen indexeren en inhaalindexatie toepassen. Dat levert belastinginkomsten op en de verhoging van die inkomsten gaat niet ten koste van de belastingcenten, maar uit de komt uit de private pensioenfondsen. Moet alleen Blackrock een tandje terug doen, maar is dat het probleem?
 
Lees hier het bericht in de Telegraaf (helaas alleen te lezen voor mensen met een premium abonnement op de Telegraaf)