Woensdag 7 december 2022 De roze krant.
En nu goed nieuws!!
 
(reactie Wilma Berkhout)
Dinsdag 6 december 2022 heeft het Gerechtshof een belangrijke uitspraak gedaan in de zaak tegen de LegioLease constructie.
U weet dit systeem wordt vandaag de dag de werkenden en gepensioneerden verplicht door de wetgever door de strot geduwd in de Wtp alwaar nu blijkt dat er ook zo een leenconstructie à la Legiolease inzit, de "winstverdriedubbelaar" waar veel verlies op is geleden door klanten.
Basic oordeelt het Hof dit:
De adviseur kwam bij klanten thuis. Die manier van werken was normaal was voor SpaarSelect en volgens het Hof had Dexia destijds moeten nagaan of de advisering wel in orde was. Door dit niet te doen, is Dexia aansprakelijk voor de schade.
Daarmee gloort er hoop voor een flink deel van de gedupeerden. Destijds, vooral in de jaren negentig, hebben financiële instellingen, geholpen door overvloedige reclamecampagnes en merknamen als 'winstverdriedubbelaar', de aandelenlease aan de man gebracht. Meer dan 700.000 contracten zijn toen afgesloten. Het idee was dat aandelen werden gekocht met geleend geld. Toen vanaf 2001 de koersen begonnen te dalen, kwamen vele contracten onder water te staan en eindigden de klanten met een restschuld.
De meeste procedures worden gevoerd tegen Dexia, dat de LegioLease-klanten op zijn bord kreeg na een overname. LegioLease hoorde bij Bank Labouchere, en dat was destijds een dochter van Aegon, maar dat verkocht de bank in het jaar 2000 aan Dexia.
Kijk nu naar de Wtp. Je moet verplicht deelnemen (eis van Theo Kocken van Cardano) met tot 1600 % lenen liet Omtzigt zien. Je hebt er zelfs niets over te zeggen, het fonds bepaalt. Schouten wil er niets aan veranderen in de Wtp concept tekst.
Dus met de uitspraak van Het Hof Den Bosch van dinsdag 6 december 2022 voor ogen:
-de adviseurs zijn de boosdoeners. Die hebben klanten dit product aangesmeerd.
-hoe aansprakelijk zullen de wetgever (belobbyd door de echte belanghebbenden) en de pensioenfondsbesturen wel niet zijn?
No escape voor werkenden en gepensioneerden.
Het Gerechtshof in Den Bosch geeft ons hoop dat de wettelijke "LegioLease constructie" in de vorm van Wtp hard getorpedeerd kan worden. Ziet u de chaos al voor u?
U weet het Aegon zat via Labouchere achter de LegioLease consructie als bedenker. De fiscale en pensioenfaculteit met de professoren Lutjes en Kapelle zijn van Aegon.................
Nu snapt u waarom voor de Wtp met deze hefboomconstructie het geld van de gepensioneerden keihard nodig is en zij dus MOETEN INVAREN. Anders werken de "winstverdriebelaar'"(en mogelijke grote verliezen) uit de kleine lettertjes niet).
 
Lees hier het artikel in FD