nieuws

Vrijdag 20 januari 2023 NRC.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Toch wel onthutsend verhaal over de pensioenen van DSM. Hoe de aandeelhouders en machthebbers in het bedrijf behandeld werden en miljoenen toegeschoven kregen/ krijgen en gepensioneerden en pensioendeelnemers 180 graden anders behandeld worden.
En hoeveel anders is het elders?
Ziet u dat verder bij de Wet toekomst pensioenen voor u?
Uw pensioen is een hinderlijke bijzaak voor de industrie en andere corporate baronnen ( ja die tijd is helemaal terug), aandeelhouders, financials, Zuidas, pensioenindustrie, beleggers, overheid en pensioensector. Grote schande!
Quotes:
1) "Op basis van interne documenten, jaarrekeningen en gesprekken met (oud-)personeelsleden en ex-managers van DSM reconstrueerde NRC hoe het pensioenfonds van het ‘sociale bedrijf’ DSM veranderde van een pijler onder het bestaan van duizenden Limburgse oud-mijnwerkers en fabrieksarbeiders in een vehikel waar het bedrijf vooral geen last van wil hebben."
2) "Schaamte over de inkomensval van de gepensioneerden „die jarenlang in ploegendiensten de fabrieken van DSM draaiend hebben gehouden”, over het „slappe excuus” dat het door de rente zou komen, de verhouding ‘actieven-inactieven’ of de beleggingen – „terwijl de gepensioneerden erop achteruit zijn gegaan omdat DSM aan de aandeelhouders heeft gedacht en niet aan de gewone werknemer” en over mensen als Edith Schippers, die „dit allemaal maar goedpraten en toedekken”.
Edith Schippers in een reactie:
"„Het afwegen van alle belangen is niet eenvoudig, maar ik denk dat we dat tot dusverre goed hebben gedaan, wat niet hetzelfde is als dat iedereen altijd even gelukkig is met ieder besluit.”"
Ja ja dan zien de gepensioneerden de bui al hangen in de Wtp. Geen bezwaar mogelijk, geen enkele inspraak. Zij worden uitgemolken en onteigend.
De Wtp maakt dit mogelijk omdat het een link geknutselde wet is, die fictie op fictie op fictie stapelt, net als box 3, die niets met de werkelijkheid te maken en de knoppen bieden aan besturen en echte belanghebbenden om het geld van gepensioneerden en oudere werknemers af te romen. En dan kun je nu als jongere werknemer denken, " fijn in de Wtp krijg ik het geld," (als ze daar al over nadenken) , maar ook jij wordt ouder en gepensioneerd. En dan is het over met je verplichte pensioen waar jij over jouw fictieve potje (de meest gemene en misleidende marketingtruc ooit) helemaal niets en ook helemaal niets te zeggen hebt.
Ik zou zeggen Eerste Kamer behoedt miljoenen......
 
Lees hier het artikel in NRC