Dinsdag 31 januari 2023 NOS
 
(reactie Wilma Berkhout)
En niemand noemt het dossier met de grootste lobby het pensioendossier: De Pensioenwet 2007, het FTK en de (concept) Wet toekomst pensioenen.
Terwijl het gros van de (toekomstig) gepensioneerden al 14 jaar niet is geÏndexeerd, of gekort, zij verplicht over moeten naar een pensioen met minder rechten, tegen 70 tot 100 miljard euro, die hen € 10.000,- kosten, met een
naast (nog steeds) korte termijn renteafhankelijkheid, een korte termijn beursafhankelijkheid, wordt deze wet met de ogen dicht door VVD, D66, CDA, CU, Groen Links door het parlement geforceerd.
De mainstream pers verzaakt haar democratische plicht en blaat de echte belanghebbenden van een nieuwe pensioenwet na in "transparanter, meer passend bij de arbeidsmarkt, iedereen er op vooruit, meer mensen met een pensioen en voor zwaar werk eerder recht op pensioen." Het zijn leugens, want het is 180 % anders, dat ziet een blind paard.
Met een band plakken zijn alle beloofde hervormingen met twee vingers in de neus te halen, tegen geringe kosten. Maar nee er moet een "Lightyear" komen: niet af of uitontwikkeld en bijna failliet. U kunt raden wat er gaat gebeuren.
Als het corruptielijstje bestond wie het meest in het meeste geniep corruptie pleegt staat Nederland ná het Verenigd Koninkrijk tweede, ver voor de rest (Zie ook "De butler van de wereld," van Oliver Bulloughs.)
Het kan echt anders!!!
 
Lees hier verder op de website van NOS