(reactie Wilma Berkhout)
 
Quotes:
"Het kabinet probeert de nieuwe pensioenwet zo snel mogelijk door de Eerste Kamer te krijgen, maar Martin van Rooijen van 50PLUS trekt alles uit de kast om de omstreden wet tegen te houden, schrijft Thijs Broer. Zijn eenmansguerrilla zou nog best eens kunnen slagen ook."
"Hoogtepunt van de door grijze financiële heren gedomineerde bijeenkomst in de Senaat was zonder twijfel de bijna smartelijke oproep van Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie
aan de Tilburgse Universiteit, voorheen ook gasthoogleraar op Harvard en bovendien lid en adviseur van het CDA. ‘Onder de huidige omstandigheden zou ik zeggen: doe het niet, doe het niet! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!’ De grote vrees van Eijffinger: karige en onzekere pensioenen voor mensen die toch al hard worden geraakt door de inflatie en de hoge energieprijzen, en vooral: totale chaos bij de uitvoering. De huidige problemen rond de toeslagenaffaire en de vermogensrendementsheffing, verzekerde Eijffinger, ‘zullen verbleken bij de ellende die gaat komen’."
 
Lees hier het artikel in VN