Zondag 21mei 2023 Ninefornews
Nieuwe pensioenwet gekraakt: ‘Wanneer zoiets in een derdewereldland zou gebeuren, zouden de rapen gaar zijn’
Binnenkort stemt de Eerste Kamer over de nieuwe pensioenwet. Het wetenschappelijk bureau van het CDA luidt de noodklok over deze wet. De overstap naar een nieuw pensioenstelsel is volgens de denktank veel te riskant.
De denktank noemt de pensioenwet ‘een enorme gok op de toekomst’. “Dit wordt een ramp, de CDA-senatoren moeten deze wet terugsturen,” zei medewerker Arjen Siegmann.
Ook financieel onderzoeker en adviseur Pieter Lakeman is kritisch. De nieuwe pensioenwet is volgens hem een ‘onrechtmatige daad van de staat’ en ‘een juridisch wangedrocht’.
Ontnomen
“Wie heeft voordeel van de nieuwe wet? Het antwoord is: financiële adviseurs en commerciële pensioenverzekeraars, de vrienden- en relatiekring van premier Rutte. Wanneer zoiets in een derdewereldland zou gebeuren, zouden de rapen gaar zijn,” schrijft Lakeman in een bericht op LinkedIn.
Doordat de pensioenfondsen de afgelopen 15 jaar vrijwel geen indexatie mochten toepassen, zijn er enorme geheime reserves opgebouwd die met een rekentruc in pensioenvoorzieningen zijn veranderd en daarmee onzichtbaar geworden, merkt Lakeman op.
Door het gebruik van een lage rekenrente die door de EU verboden was, ontstonden geheime reserves van 400 miljard euro. Die zijn nu eigendom van pensioengerechtigden, maar door de nieuwe wet worden die honderden miljarden hen ontnomen.
Misdrijf
Dat is niet alleen onrechtmatig van de Staat jegens haar burgers, maar ook in strijd met de Grondwet, benadrukt Lakeman.
Wanneer de wet door de Eerste Kamer wordt aangenomen en koning Willem-Alexander zijn handtekening eronder zet, zou de Staat jegens miljoenen burgers met deze onteigening zonder schadeloosstelling niet alleen onrechtmatig zijn geweest, maar wellicht ook aan de delictsomschrijving van het misdrijf van oplichting en/of verduistering hebben voldaan, stelt hij.
Nieuwe pensioenwet gekraakt: 'Wanneer zoiets in een derdewereldland zou gebeuren, zouden de rapen gaar zijn'
 
Lees hier het artikel op de website