DEN HAAG – Ruim 110.000 Nederlandse werkenden die pensioen aan het opbouwen zijn en gepensioneerden die pensioen ontvangen hebben zich in recordtijd aangemeld bij de website van PensioenVoldoen.NL.
Gezien de vele reacties van gedupeerden verwacht de stichting PensioenVoldoen.NL, die bezig is een megaclaim voor te bereiden tegen de Nederlandse Staat in verband met jarenlang niet indexeren van de pensioenen, dat het aantal aanmeldingen ook de komende tijd verder zal groeien.
PensioenVoldoen.NL stelt dat de Staat der Nederlanden een evidente fout heeft gemaakt bij de invoering van de Pensioenwet 2007. Het kabinet verzuimde destijds de dwingende Europese pensioenrichtlijn (IORP I) op de juiste
wijze op te nemen in de toenmalige Pensioenwet. Dit had als gevolg dat ruim 10 miljoen Nederlanders van 2008 tot en met 2021 forse indexatieschade hebben opgelopen. Dit gaat om duizenden euro's per persoon (in totaal om minimaal €137 miljard) die bij de Staat geclaimed gaan worden.
Volgens bestuurslid Henk Krol van de stichting PensioenVoldoen.NL is het zinvol dat gedupeerden zich aansluiten bij de claim. ,,Het is kosteloos en zonder risico’s en dan weet je zeker dat als de claim van PensioenVoldoen.NL wordt gehonoreerd, je hiervan profiteert”, aldus Krol, die zich sterk maakt voor gepensioneerden maar ook werkenden die premies betalen en hun pensioen opbouwen.
De rechtbank in Den Haag buigt zich woensdag 7 juni 2023 om 11.00 uur in kort geding tegen de Staat der Nederlanden over de vraag of de 84-jarige John Bakker recht heeft op een voorschot van €26.000 omdat ook zijn pensioen vanaf 2008 niet is geïndexeerd. De heer Bakker heeft de Staat gedagvaard vanwege de kardinale fout in 2007 bij de invoering van de toenmalige pensioenwet, waardoor hij nu ruim 26% minder koopkracht heeft dan in 2008. Het kort geding van Bakker staat op zichzelf, maar is tevens de eerste stap in de megaclaim die de stichting PensioenVoldoen.NL in voorbereiding heeft.
Advocaat mr. Jos Wouters van pensioengedupeerde Bakker is vol vertrouwen in de afloop van het kort geding. ,,De fout van de Nederlandse Staat heeft geleid tot schade voor John Bakker, maar ook voor 10 miljoen andere Nederlanders”, aldus Wouters.
Einde persbericht
 
Klik hier om u aan te melden