Donderdag 31 augustus 2023 Telegraaf.

"Vroegpensioen wekt wrevel: regeling eerder stoppen met werken op losse schroeven".

(reactie Wilma Berkhout)

Op alle fronten is de FNV ingepakt met het pensioenakkoord van 2019.

- De Wet toekomst pensioenen is een veel slechter pensioen dan in de zomer van 2019 is overeengekomen. Oudere werknemers en gepensioneerden worden nooit meer geïndexeerd. De jongeren moeten met opheffen van de leenrestrictie met het geld van de ouderen nog een grote gok doen naar een nog acceptabel pensioen, maar als zij gepensioneerd gaan worden wacht hen hetzelfde lot als de huidige gepensioneerden. En de werkgevers hoeven alleen maar een steeds lagere premie te betalen. De voor pensioendeelnemers niet bestaande economische risico's van rente en beurs in een jaar zijn boekhoudkundig handig op het bord van deelnemers/gepensioneerden gelegd bij het vormen van de onnavolgbare wetteksten en lagere regelgeving. Een gedrocht is geboren en de Kamer vond het prima..

- De vroeg pensionering voor zware beroepen krijgen de werknemers niet.

- Oh ja een beetje vertraging van de de verhoging AOW- leeftijd is dadelijk wel weer ingehaald. In Het VK en de VS daalt de leeftijd en in NL volgens het CBS niet hoor.

Gefopt aan alle kanten. Gaat FNV dit pikken omdat ze goedbetaalde baantjes in de pensioensector bezetten. Of hebben ze lak aan pensioenen en gaan ze alleen voor het loon ten koste van de pensioenen, de bekende sigaar uit eigen doos?

Lees hier verder op de website van de Telegraaf