Harmen van Wijnen van ABP krijgt podium van de Volkskrant nav de motie van Thierry Aartsen over activistisch beleggen om uit te leggen dat de kritiek klets is en framing.

"Dat anderen daar etiketten op plakken, van rechtse geldwolverij of linkse hobby’s – dat glijdt van mij af.’"

Van Wijnen laat zoals Rutte alles van zich afglijden.That's the spirit voor de machthebbers in Nederland vandaag de dag. Trek je niks aan van burgers, deelnemers ( eufemistisch "klanten" genoemd, de consument als laagste in de pikorde) of stemgrechtigden. Gewoon negeren en doorgaan.

(reactie Wilma Berkhout)
Als pensioengerechtigde al of niet in het verband van mijn gepensioneerdenvereniging wordt mij NIETS gevraagd, word ik NIET gehoord, mijn vertegenwoordigers werden alleen drie kwartier verplicht ontvangen terwijl de pensioenkamer van ABP oordoppen in had, en word ik alleen maar volgestopt met propagandamailtjes over hoe goed het ABP in de boze wereld doet.
 
Ik zou heel graag mijn pensioen op willen pakken en elders heen gaan waar ze simpel beter beleggen, maar dat gaat niet. Mijn pensioen zit muurvast bij ABP. Verplicht. Ik heb NIETS te zeggen.
Dan is het des te stuitender dat de pensioenverplichtigen van ABP wel gewaardeerd worden op een - dus niet bestaand feit- dat ik een op een markt verhandelbaar financieel produkt heb. Mijn pensioen is op marktwaardering, de risicovrije rente volgens DNB, gewaardeerd. Maar dat is een leugen, want mijn pensioen zit vast bij het ABP. Er valt niks te verhandelen dus klopt de waardering van geen kanten, maar ik heb wel 11 jaren ( 2011 - 2022) nul indexatie gehad en een koookracht verlies geleden van 20 %. Wie wil dan niet weg met zijn pensioen?
Ik hèb geen financieel produkt. Ik heb mijn alleen mijn werkleven lang fors geld móéten sparen, waar de heer van Wijnen naar believen van de belanghebbende beleggers en andere grootverdieners aan mijn gespaarde geld mee kunnen handelen.

Klik hier om het artikel in de Volkskrant te lezen (helaas alleen voor abonnees van de Volkskrant)